Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Aras Elektrik'ten 'kesinti' açıklaması

        AĞRI (İHA) – Ağrı'nın Patnos Belediyesi, altyapı hizmetleri için kazı yaparken gerilim yeraltı kablosunu patlatırken, Aras Elektrik yetkilileri ise duruma tepki gösterdi.

        Ağrı'nın Patnos ilçesinde yaşanan elektrik kesintilerinin sebebinin belediye olduğu belirlendi. Altyapı için kazı yapan belediye iş makinesinin orta gerilim yeraltı kablosunu patlatması sebebiyle elektriklerin kesildiğini belirten Aras Elektrik yöneticileri, kablolarla ilgili belediye yöneticilerinin bilgilendirildiğini açıkladı. İlçede kesintilerin iddia edildiği gibi uzun süreli olmadığını belirten Aras Elektrik, arızanın kaynağının belediye çalışmalarından kaynaklandığı kaydedildi. 4 Ağustos günü saat 13.00'te yaşanan kesintinin aynı gün giderildiğini dile getiren Aras Elektrik yöneticileri, arızanın sebebinin ise altyapı için kazı yapan iş makinesinin enerji nakil kablosuna zarar vermesinden kaynaklandığını söylediler.

        Enerji nakil hatlarının geçtiği güzergahların Patnos Belediyesi yetkililerine gösterildiğini belirten Aras Elektrik yetkilileri, "Belediye ekiplerini defalarca uyarmamıza rağmen yeraltı şebekelerimizde kopukluk meydana geldi. Biz kopan orta gerilim yeraltı kablosunun onarımını aynı gün gerçekleştirerek Alpaslan Mahallesi'ne, İnönü Mahallesi'ne ve Malazgirt Caddesi'ne saat 13.00'te elektriği tekrar verdik" dediler.

        Patnos ilçe merkezinde 98 adet trafo bölgesinden sadece 7'sinin bu çalışmalardan etkilendiğini açıklayan yetkililer, "Aynı gün belediye ekiplerince kazı çalışmalarına devam edilerek 60 metrelik alanda orta gerilim kablosu, onarımı mümkün olamayacak şekilde zarar gördü. Bölgenin enerjisiz kalmaması için havai hat şebekemizden yeni direk ve yeraltı kablosu tesis ederek saat 21.00 sıralarında anılan bölgeye tekrar enerji verdik. Bazı internet sitelerinde yer alan haberlerdeki gibi Patnos ilçesinin dört gün boyunca elektriksiz kaldığı iddiası gerçeği yansıtmamaktadır Şu anda Patnos ilçesinde enerjisiz hiçbir bölge bulunmamaktadır" diye konuştular.

        (ERZ-AT-Y)

        05.08.2016 19:22:23 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Ağrı haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Ağrı Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler