Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Tire'de FETÖ operasyonları sürüyor

        (Fotoğraflı)

        Yakup Fatih Şaşmaz

        İZMİR (İHA) – İzmir'in Tire ilçesinde FETÖ-PDY terör örgütüne yönelik operasyonlar devam ediyor.

        Operasyonlarda bugüne kadar 60 ev, 31 işyeri, 4 öğrenci yurdu, 4 özel eğitim kurumu ve 75 araç üzerinde inceleme yapan güvenlik güçleri toplamda 174 noktada arama yaptı. Bu aramalarda Fethullah Gülen imzalı bir adet şahısa yazılı mektup bulunmuş ve aralarında başta örgütün Tire imamı Mustafa Ç., Muğla Bodrum imamı Çağrı.A. olmak üzere örgütün ilçedeki üst düzey sorumluları ve örgüte maddi destek sağlayan iş adamlarının olduğu 59 kişi gözaltına alındı. Savcılığa sevk edilen 35 şahıs mahkeme tarafından tutuklanarak çevre ceza evlerine gönderilirken 11 kişi adli kontrol şartı ile mahkeme tarafından serbest bırakıldı. 10 kişi ise halen gözaltında olup firari olan 3 kişinin ise yakalama çalışmaları sürüyor. Gözaltında bulunan şahısların emniyetteki gerekli işlemlerin ardından savcılığa sevk edilecekleri öğrenildi.

        Yetkililerden alınan bilgiye göre FETÖ-PDY terör örgütüne maddi ve lojistik destek sağlayan örgüt mensupları kalmayıncaya kadar operasyonların aralıksız süreceği bildirildi.

        (ÖZ-Y)

        05.08.2016 21:03:56 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler