Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ulusal Deniz ve Balıkçılık Bayramı renkli başladı

        (Fotoğraflı)

        İZMİR (İHA) - Merakla beklenen Ulusal Deniz ve Balıkçılık Bayramı, İzmir'de kortej yürüyüşüyle renkli başladı. Güzelbahçe'de şenliğe katılan onlarca vatandaşlar, bol bol balık tüketerek etkinliklerde eğlendi.

        Ulusal Deniz ve Balıkçılık Bayramı'nda ilk olarak sektöre yön verenler ağırlandı. Güzelbahçe Kültür Merkezi'nde 'Su Ürünleri ve Balıkçılıkta Sürdürebilirlik' konulu panelin ardından bando eşliğinde gerçekleşen kortej yürüyüşünde ise coşkulu anlar yaşandı. Dev Türk bayrağı ile Güzelbahçe Birinci Limanı'na yüzlerce vatandaşla birlikte yürüyen İzmir Vali Yardımcısı Zülküf Dağlı, Güzelbahçe Kaymakamı Hüseyin Kulözü, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, Balıkçı İşadamları Derneği Başkanı Mehmet Şahin Çakan ve Tarım Artı Organizasyon Yönetim Kurulu Başkanı Kudret Çiçekçi, sezonun bereketli geçmesi için denize çelenk bıraktı. Etkinlikte, CHP İzmir Milletvekilleri Tacettin Bayır ve Ali Yiğit de yer aldı.Top atışlarının ardından ise folklor gösterisi ayakta alkışlandı.

        3 ton sardalya tükendi

        Güzelbahçe 2. Liman'da ise sektörün önde gelen firmaları açtıkları stantlarda misafirleri ağırladı. 5-7 Ağustos tarihleri arasındaki bayramın ilk günü ikram edilen 3 ton sardalya kısa sürede bitti. Bayram boyunca 10 ton balığın İzmirlilere ücretsiz dağıtılacağı bayram 7'den 70'e tüm kesimden büyük ilgi gördü.

        İzmir Vali Yardımcısı Zülküf Dağlı, Güzelbahçe'nin denizle barışık bir yaşamı olduğunu; ancak kentin genelinin denizden daha çok faydalanması gerektiğini belirtti.

        Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce de, ilçenin 7 kilometre sahile ve 3 balıkçı barınağına sahip olduğuna dikkat çekerek "Her çeşit balık var ve sanıldığı gibi pahalı da değil. 7 liraya sardalya var. Güzelbahçe'de balık taze ve ucuz. Bütün bunlarla birlikte çok geniş balıkçı örgütlerimiz var. Güzelbahçe'deki insanlarımızın büyük çoğunluğu da geçimini balıkçılıktan sağlıyor. Herkes güzel balık yemek ve bu anı paylaşmak için Güzelbahçe'ye geliyor.Bunu sürdürmek için önce denizlerimiz temiz olmalı.Daha sonra sürdürülebilir bir balıkçılık gerekli. Yani denize zarar vermeyen, balıkların üremesini sağlayan balıkçılık lazım. İşte bu bayramı da bunun için yapıyoruz.Gelin hepiniz ortak olun.Bu deniz bizim geleceğimiz, yeter ki bilimin ışığında faydalanalım" diye konuştu.

        Tarım Artı Organizasyon Yönetim Kurulu Başkanı Kudret Çiçekçi ise bayram süresince vatandaşların balık ziyafeti çekeceğini, sektör temsilcilerinin de yeni ürünlerini görücüye çıkardığını söyledi.

        Ulusal Deniz ve Balıkçılık Bayramı, çeşitli etkinliklerle devam edecek.

        (HG-

        06.08.2016 10:07:28 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler