Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bakan Eroğlu: "FETÖ terör örgütünün liderine iblis demek lazım"

        - Aydın Demokrasi ve Şehitler Mitingi

        (Fotoğraflı - Görüntülü)

        Haber : Beşer Çeken - Mehmet Sarıkaya - Veysel Karahan

        Kamera : Beşer Çeken - Mehmet Sarıkaya - Veysel Karahan

        AYDIN (İHA) - İstanbul merkezli tüm il merkezlerinde gerçekleştirilen Demokrasi ve Şehitler Mitingi'nde konuşan Orman ve Su İleri Bakanı Veysel Eroğlu, FETÖ/PDY lideri için "Bu örgütün liderine İblis demek lazım" dedi.

        Aydın'da Demokrasi ve Şehitler Mitinginde konuşan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "15 Temmuzda hain alçak bir darbe girişimi oldu ama millet kahramanca bu darbe girişimine karşı koydu. Bu FETÖ terör örgütünün liderine iblis demek lazım. Hezimete uğrayan sadece FETÖ değil, onu maşa olarak kullanan ülkelerde hezimete uğradı" dedi.

        Türkiye'nin her şehrinde olduğu gibi 23 gündür demokrasi nöbeti tutan Aydınlılar, Aydın Valiliği'nin ev sahipliğini yaptığı demokrasi ve şehitler mitingi için Atatürk Kent Meydanı'na akın etti. Meydanda saat 17:00'de başlayan demokrasi ve şehitler mitingine; Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak, CHP'li Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Aydın Milletvekilleri Mehmet Erdem, Mustafa Savaş, Abdurrahman Öz, Bülent Tezcan, Metin Lütfi Baydar, Hüseyin Yıldız, MHP Aydın Milletvekili Deniz Depboylu, ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan, Aydın İl Emniyet Müdürü Halis Böğürcü, AK Parti, CHP ve MHP Aydın İl-İlçe Teşkilatları, MHP'li Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, AK Partili Buharkent-Kuyucak Belediye Başkanları Mehmet Erol, Metin Ertürk ve binlerce Aydınlı vatandaş katıldı.

        Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak'ın selamlama konuşmasının ardından Kent Meydanına dolduran Aydınlılara seslenen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Türk Milletinin 15 Temmuz hain darbe girişimine karşı koyarak, tarih yazdığını söyledi. 'Efeler diyarı gerekeni yaptı' diyen Bakan Eroğlu, "15 Temmuz'da hain alçak bir darbe girişimi oldu ama millet kahramanca bu darbe girişimine karşı koydu. Ben de bu milletin bir ferdi olduğundan dolayı bahtiyarım. Aydınlılar, Efeler diyarı gereğini yapmıştır." diye konuştu.

        Meydanda merhum başbakan Adnan Menderes'i de unutmayan Eroğlu, "İlk demokrasi şehidimiz Adnan Menderes'in ruhu bu manzarayı görüyordur. İlk darbe Aydın'ın yiğidi Adnan Menderes'e yapıldı. Ruhu şad olsun. Allah cennetiyle mükafatlandırsın. Ben de bu bölgenin evladı olarak bugün sizlerle birlikte son nöbete katılmayı arzu ettim. Geçtiğimiz cuma günü Başbakan ve Cumhurbaşkanına Aydın'a gideceğim dediğimde Cumhurbaşkanımız, "Tüm Aydın'a sevgilerimi ilet" dedi. Ben de bu selam iletmenin mutluluğunu yaşıyorum. Sayın Başbakanımızın selamlarını getirdim. Özellikle Yenikapı'da dünyanın en muhteşem en kalabalık mitingi olacak. Bu miting aynı zamanda birlik ve beraberliğimizin dünyaya ilan edilişidir " ifadelerini kullandı.

        "KÖKÜ DIŞARIDA OLAN ALÇAK BİR DARBE"

        Yaşanan girişimi alçaklık olarak nitelendiren Bakan Eroğlu, "Özellikle 15 Temmuz'a kökü dışarıda olan dünyanın en alçak darbe teşebbüsü oldu. Bu darbe girişimi kahraman milletimizin büyük cesareti, Cumhurbaşkanımızın dirayeti ve tüm siyasi partilerin ve 79 milyon vatandaşımızın kahramanlığı sayesinde tamamen püskürtüldü. Bundan sonra kimse darbeyi rüyasında bile göremeyecek. Tabi sevgili kardeşler Türkiye'de çok darbe oldu. Bu hainler şunu hesap edemedi. Bu millet vatanına bayrağına aşıktır. Hezimete uğrayan sadece FETÖ değil, onu maşa olarak kullanan ülkelerde hezimete uğradı. Bu millet dimdik durduğu sürece bayrağımız ilelebet dalgalanacaktır. Sizler tarihin en muhteşem destanını yazdınız. 15 Temmuz destanı dünya tarihine kahramanlık destanı olarak yazılmıştır. Bütün siyasi partilerimize teşekkür ediyorum. Burada AK Parti'den de CHP ve MHP'den de kardeşlerimiz var. Bu millet darbeye karşı hep beraber tek yürek oldu. Bütün partilerin tek yürek olması büyük bir özlemdi, 15 Temmuzda bu hasret giderildi. Üzerine asker elbisesi giyip te, 1 dolara o şeytanın okuduğu 1 dolarla vatanını satan hainlere karşı milletimiz ayaktadır." dedi.

        "İBLİS DEMEK LAZIM"

        Amerika'da yaşayan terör örgütünün elebaşı Fetullah Gülen'e de meydanda tepki gösteren Bakan Eroğlu, "Bu FETÖ terör örgütünün liderine iblis demek lazım, 40 yıldır bu devleti devirmek için çalışmış. Özellikle gezi hadisesinin arkasından bunlar çıktı. En son çare olarak bu darbe girişimini gerçekleştirdiler. Rabbim inşallah bunları ve maşa olarak kullanan ülkeleri kahrı perişan etsin" diye konuştu Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak da "Yiğit Aydınlılar, 15 Temmuz gecesinden başlayarak sürdürdüğümüz demokrasi nöbetini bugün aziz şehitlerimizin hatıralarıyla taçlandırıyoruz. 15 Temmuz günü Milletin birlik ve beraberliğine kast eden, asker elbisesi giymiş bir grup askerin kalkışmasına milletin dur dediği gündür" ifadelerini kullandı.

        (VK-İK)

        07.08.2016 18:48:06 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Aydın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aydın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler