Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Çiftelerliler'den Vali Azmi Çelik'e ziyaret

        (Fotoğraflı)

        ESKİŞEHİR (İHA) - Vali Azmi Çelik, Çifteler Belediye Başkanı Metin Özen'i, Çiftelerliler Sosyal Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Coşkun Hadak'ı ve Yönetim Kurulu üyelerini makamında kabul etti.

        Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Çelik, turizm potansiyeli yüksek bir ilçe olarak nitelendirdiği Çifteler'i, tarım ve hayvancılık bakımından da önemli bir yere sahip olduğunu söyledi. Belediye Başkanı Özen'e, dernek başkanı Hadak'a ve Yönetim Kurulu üyelerine ziyaret için teşekkür eden Vali Çelik, ilçenin daha çok gelişmesi ve güzelleşmesi için yapılacak olan çalışmalara valilik olarak imkanlar ölçüsünde destek vereceklerini kaydetti.

        Sakarya Nehri'nin doğduğu yer olan Çifteler ilçesini yakın zamanda ziyaret etmek istediğini belirten Vali Çelik, toplum hizmeti gerçekleştiren sivil toplum kuruluşlarının önemine değindi. Ziyaret esnasında duygularını aktaran Vali Çelik, dernek üyelerine bundan sonraki çalışmalarında başarılar dileyerek sözlerini bitirdi.

        Belediye tarafından ilçeye yapılan hizmetleri anlatan Başkan Özen de, ilçe halkı için büyük önem arz eden kanalizasyon çalışmasının tamamlandığını ifade etti. Merkez nüfus itibariyle Çifteler'in büyük bir ilçe olduğunu dile getiren Başkan Özen, doğalgaz çalışmalarının da süratli bir şekilde devam ettiğini belirtti. Göçmenlerin çok olduğu ilçede, insanların birlik ve beraberlik içerisinde yaşadığını söyleyen Başkan Özen, Türk kültürünü yaşatmak adına belediyenin yaptığı sosyal etkinliklerden bahsetti.

        Derneğin çalışmaları hakkında Vali Çelik'e bilgi veren Başkan Hadak ise, ilçe halkı arasındaki birlik ve beraberliği sağlamak için çeşitli etkinlikler yaptıklarını anlattı. Tüm kamu kurum ve kuruluşları ile uyum içerisinde çalıştıklarını kaydeden Başkan Hadak, ilçe halkının sorunlarıyla yakından ilgilendiklerini söyledi. Resmiyette 156 üyeleri olduğunu aktaran Başkan Hadak, "Yetim Öksüze Kol Kanat Ger" adlı projeyi hayata geçirmek için gerekli başvuruları ilgili kurumlara yaptıklarını bildirdi. Çifteler ilçesinde İnsanların ortak bir noktada buluştuklarını belirten Başkan Hadak, "İlçemizin geleceği parlak. Ulaşım yönünden çevre illere yakın olmamız bize bir avantaj sağlıyor. Sakarya Nehri'nin doğduğu yer ilçemize çok yakın. Bu da, turizm açısından ilçemizi farklı bir konum haline getiriyor" dedi.

        İlçe sınırları içerisinde nesli tükenmekte olan Toykuşu'nun bulunduğunu ifade eden Başkan Hadak, "Dünyada iki ülkede yaşayan Toykuşu Türkiye ve İspanya'da bulunmaktadır. Bilimsel araştırma uzmanları bu kuşun neslinin tükenmekte olduğunu bildirdi. Şuan bunların sayısı hakkında pek bir fikrimiz yok. Fakat tahminen 400 kadar olduğunu zannediyoruz. Türkiye'de ise Van ili bölgesine görüldüğü haberlerini alıyoruz. Bu kuşun en büyük özelliği havada en çok uçan kuş olmasıdır. Avlanması yasak olmasına rağmen bazı bilinçsiz avcılar bu kuşları avlıyor. Dernek olarak bu konu hakkında bazı çalışmalarımız var. Toykuşlarının yaşadığı bölgenin koruma altına alınmasına istiyoruz" diye konuştu.

        Günün anısına Vali Çelik'e çiçek takdim eden Başkan Hadak, dernek olarak üzerlerine bir görev düşerse seve seve yapamaya hazır olduklarını sözlerine ekledi.

        (İHA-MET-Y)

        08.08.2016 13:04:22 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Eskişehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Eskişehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler