Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Yaşlı adamın devlet sevgisi vali ve paşayı duygulandırdı

        (Fotoğraflı - Görüntülü)

        Haber : Mehmet Niyazi Deniz

        Kamera : Mehmet Niyazi Deniz

        SİİRT (İHA) - Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz, temaslarda bulunmak üzere kente gelen Korgeneral Arif Çetin ve Emniyet Müdürü Metin Özkan ile birlikte Aydınlar ve Güres Caddesi esnaflarını ziyaret etti.

        Cumhuriyet Caddesi'nde bir kahvede oturan Vali Tutulmaz ve Korgeneral Çetin, vatandaşlarını sorunlarını dinledi. Bu sırada Hacı Eraslan adlı 74 yaşındaki bir vatandaş, vali ve paşanın oturduğu masaya gelerek, "Allah bizi, ülkemizi devletsiz bırakmasın" diye dua etti.

        74 yaşında ve 13 kez ameliyat geçirdiğini belirten Eraslan, vatansızlığın ne olduğunu iç savaştan kaçarak Siirt'e gelen Suriyelilerin haline bakarak daha iyi anladıklarını söyledi. Eraslan, "Türkiye cumhuriyetine kurban olayım. Ben gerçek bir Türk vatandaşıyım. Ben Türk oğlu Türk'üm. Ben devletime minnettarım. Türk bayrağı altında yaşıyorum. 1942 doğumluyum ve Sivas'ta askerliği yaptım. O şehitlere kurban olayım. (demokrasi şehitleri) Ben de feda olayım. 3 kızım ve bir oğlum İstanbul'da bir kızım da Cizre'dedir. Ben yalnız buradayım. Türkiye'me devletime minnettarım. Hastaneye gidiyorum bedava, ilacımı alıyorum bedava, 3 ayda az çok bir aylık masrafım veriliyor. Daha ne istiyoruz" dedi.

        Vali Tutulmaz ve komutanlar, yaşlı adamın konuşmasını alkışladı.

        Emniyet Müdürü Metin Özkan'ı ve Korgeneral Çetin'i gözlerinden öpen yaşlı adam, daha sonra dua ederek ayrıldı.

        Siirt Valisi Mustafa Tutulmaz ise, "Devletsizlik çok kötü bir şeydir. Bunu şuanda Suriyeliler görebiliyor. Vatandaşların son olaylara gösterdiği tepki de budur. Kimse vatansız kalmak istemiyor" diye konuştu.

        (MND-MP-Y)

        08.08.2016 16:57:39 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Siirt haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Siirt Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler