Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Elbeyli ilçesinde biber hasılatına başlanıldı

        (Fotoğraflı)

        Mehmet Ali Dağ

        KİLİS (İHA) - Kilis'in Elbeyli Belediye Başkanı Süleyman Şimşek, meşhur salçalık biber hasılatına başlanıldığını söyledi.

        Belediye Başkanı Şimşek, salçalık biberinin çok özel koşullarda derin sondaj suyu ile kendine has ve tat lezzetiyle sadece Elbeyli'nin verimli topraklarında yetiştiğini ifade ederek, "Bu sene havaların sıcak olması nedeniyle rekoltede düşüş yaşanıyor. Bu biberden elde edilen salça üretimi Türkiye'nin her tarafından talep görüyor Aynı zamanda 226 bin dönüm ekilebilir arazinin 75 bin dönümünde sulu tarım yapılıyor. Elbeyli ilçesi Kilis'in tahıl deposu konumundadır. Merkez nüfusuyla Kilis'in en büyük ve gelişmeye müsait olan ilçemize daha çok yatırım yapılması gerekiyor. Bu anlamda ilçemize destek veren gerek siyasi gerekse bürokrasideki yetkililere teşekkür eriyorum. Çiftçilerimize bol kazançlar diliyorum" dedi.

        (MAD-SD-Y)

        09.08.2016 16:26:55 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kilis haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kilis Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler