Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Saman yüklü kamyon alev aldı, 12 dekar alan kül oldu

        (Fotoğraflı)

        Yakup Fatih Şaşmaz

        İZMİR (İHA) - İzmir'in Tire ilçesinde saman yüklü bir kamyon elektrik tellerine değince yangın çıktı. Çıkan yangında kamyon ile birlikte 12 dekar zeytinlik küle döndü.

        İddiaya göre, Çiniyeri Mahallesi, Köy Altı Mevkii'nde hayvancılık yapan Zeynel Palavuz isimli çiftçi kendi çiftliğine piyasa değeri 5 bin TL olan bir kamyon saman siparişi verdi. Samanları Lüleburgaz'dan 35 F 3068 plakalı kamyonuyla teslim alan Tayfun Bakırçay isimli kamyon şoförü Tire'nin yolunu tuttu. Kamyon sürücüsü sipariş edilen samanlarla birlikte Tire'de çiftliğe giden üretim yoluna girdi. Kamyonun üstünde bulunan samanlar dar ve kullanışsız olan üretim yolundaki elektrik tellerine değdi. Elektrik telleri şase yapınca büyük bir patlamayla birlikte samanlar birden alev aldı. Kendini bir anda kamyondan dışarı atan sürücü Tayfun Bakırçay yanmaktan son anda kurtuldu. Kısa süre içinde koca kamyonu saran alevler, kuru otların tutuşmasıyla etraftaki zeytinliklere de sıçradı. Orman yangınının büyümemesi için bölgeye orman işletme şefliğinden çok sayıda arazöz sevk edildi. Yaklaşık 2 saat süren yangın itfaiye ekiplerinin yoğun çabası sonucu söndürülebildi. Çıkan yangında herhangi can kaybı yaşanmazken büyük çapta maddi hasar meydana geldi. Jandarma olayla ilgili inceleme başlattı.

        (ÖZ-Y)

        09.08.2016 22:07:11 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler