Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Çiftçi borçları 1 yıl ertelendi

        (Fotoğraflı)

        Fadime Vurgun

        AKSARAY (İHA) - Aksaray'da hükümetin çıkardığı kararname ile çeşitli afetler nedeniyle zarar gören ve Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) kayıtlı üreticilerin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine (TKK) olan borçlarının 1 yıl süreyle ertelendi.

        Afetzede olan üreticilerin borçlarının 1 yıl süreyle ertelendiğini aktaran Aksaray Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, "Üreticilerin müjdeli haberlere ihtiyacı var. Daha önce Aksaray'ın kuraklık geçirdiğini ve çiftçilerin sıkıntıda olduğunu Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Merkezimize bildirmiştik. Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçlar 1 yıl ertelendi. Kooperatif borçları da 5 yıl faizsiz olarak borçları ertelendi. Çiftçimiz müracaatlarını yapsınlar. Tarım sigortasında da (TARSİM) kapsam alanı genişletilecek ve çiftçilerimizin faydasına olacak. ÇKS için üreticilerimiz tarım il müdürlüğüne dilekçe veriyorlardı bundan sonra dilekçe vermeye gerek kalmayarak evrak yoğunlu ortadan kaldırıldı" dedi.

        (YC-AH-Y)

        10.08.2016 16:37:51 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Aksaray haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aksaray Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler