Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ot yüklü traktörler tehlike saçıyor

        (Fotoğraflı)

        Işık Çapanoğlu

        KARS (İHA) - Kars'ta ot yüklü kamyonet ve traktörler trafikte sürücülere zor anlar yaşatıyor.

        Kars'ta ot hasadının bitmesinin ardından tarlalarındaki otları traktörlerle evlerine taşımaya çalışan çiftçiler, yollarda kazalara davetiye çıkarıyor. Ot yüklü traktör ramörkunun üzerinde oturan köylüler ise adeta 'yok' dedirtiyor.

        Kars-Arpaçay karayolunda topladığı otunu traktörle evine götüren vatandaş, ramörk üzerine oturmuş vatandaşla yolculuk ederken, karayolunu kullanan sürücüler ise gördükleri manzara karşısında şaşkınlıklarını saklayamadılar.

        Adeta kazaya devetiye çıkaran traktör sürücüsü hiçbir şey olmamış gibi ramörk üzerinde ot ve otun üzerinde vatandaşla birlikte yolculuğa devam etti.

        Yollarda bu mevsimde aşırı yüklü traktörlere sıkça rastlandığını belirten sürücüler, "Çiftçiler tarlalarından biçtikleri otları bu mevsimde evlerine taşıyarak kış mevsimi için hazırlık yapıyor. Ancak çiftçiler taşıma işlemini bir an evvel bitirmek için traktörlerine aşırı yükleme yapıyor. Hal böyle olunca da tek şeritli bir yolu tamamen kapatan traktörler, kazalara davetiye çıkarıyor. Yetkililerin özelikle bu mevsimde kontrollerini artırması gerekiyor" dediler.

        Öte yandan özellikle gece aşırı yüklü olan ve arkasında ışıkları olmayan traktörler büyük tehlike oluşturuyor.

        (IÇ-AT-Y)

        12.08.2016 12:41:04 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kars haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kars Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler