Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bilecik'te damızlık koç dağıtımı

        (Fotoğraflı)

        Cem Kaan Toka

        BİLECİK (İHA) - Bilecik İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nün yapmış olduğu "Koyun ve Keçilerde Verimliliği Artırma Projesi" kapsamında kıvırcık ırkı damızlık koç dağıtımı yapılacak.

        İl Müdürlüğünce yapılan açıklamaya göre, yüzde 30 yetiştirici yüzde 70 bakanlık katkılı 65 adet 1-2 yaş aralığında kıvırcık ırkı damızlık koç dağıtımının yapılacağı belirtildi. Açıklamada, "Yapılan müracaatlarda 36 işletme sahibi proje şartlarına uygun bulundu. Toplamda 114 baş kıvırcık ırkı koç talebi yapılarak ilçelere göre dağıtılacak. Bozüyük ilçesine 32, Gölpazarı ilesine 21, İnhisar ilçesine 1, Merkez ilçesine 27, Osmaneli ilçesine 15, Pazaryeri ilçesine 9, Söğüt ilçesine 7 koç dağıtılması kararına varıldı. İl Müdürlüğü toplantı salonunda 65 baş damızlık koçun hak sahiplerini belirlemek amacıyla yetiştiricilerin de katılımıyla kura çekimi yapıldı. Kura çekimine İl Müdürümü Hacı Dursun Yıldız, İl Müdür Yardımcısı Erkal Gedikli, Hayvan Sağlığı Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü Devrim Toraman, Ziraat Odası Başkanı Ahmet Sevinen, Bilecik İli Damızlık Koyun ve Keçi Damızlık Birliği Başkanı Cemil İnce katıldı" denildi.

        Bilecik Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hacı Dursun Yıldız ise kura çekiminde yaptığı konuşmada, "Öncelikle işletmelerin kendilerine ait damızlık koçları çıkartacak. Karacabey Tarım İşletmesinden 1-2 yaş aralığında kıvırcık ırkı damızlık amaçlı koçlar alınacak ve bu koçları sürüye katarak kayıp olmuş kıvırcık ırk özelliklerine sahip kuzular elde edilecek. Bu projeyi 3 yıl sürdürmeyi planlıyoruz. Dolayısı ile talep eden tüm yetiştiricilerimizin faydalanması sağlanmış olacak" dedi.

        (CKTKÇ)

        13.08.2016 10:43:45 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bilecik haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bilecik Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler