Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Tuzla'da 15 Temmuz Türkiye Demokrasisi paneli

        - Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı:

        - "15 Temmuz'un ülkemiz açısından bir milat olduğu gibi Tuzla'mız açısından da bir milattır"

        (Fotoğraflı)

        Mustafa Biçer

        İSTANBUL (İHA) - Tuzla Belediyesi "15 Temmuz Türkiye Demokrasisi" konulu panel düzenledi. Panelde konuşma yapan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, "15 Temmuz'un ülkemiz açısından bir milat olduğu gibi Tuzla'mız açısından da bir milattır" dedi.

        15 Temmuz darbe girişiminin ardından Tuzla Belediyesi, düzenlediği "15 Temmuz Türkiye Demokrasisi" konulu panelde darbe girişimin, halkın demokrasiye sahip çıkmasında gösterdiği kahramanlıkları masaya yatırdı. Tuzla Belediyesi Nikah Sarayı ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen panele Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı,  Prof. Dr. Atilla Yayla, Doç. Dr. Alim Yılmaz, Gazeteci Yasemin Yıldırım yanı sıra çok sayıda konuk katıldı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği panelde konuşma yapan Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, "Daha önce düşündüklerimizi ama 15 Temmuz'dan sonra çok daha derin düşünmeye başladığımız konuları kendi açısından ve kendi bakış açısından aydınlarımızdan ilim, irfan sahibi değerli büyüklerimizden dinleyerek geçmişi ve geleceği çizerken geçmişi bilmende hareket etmek mümkün değil ve olayları da yerinde tahlil ederek hareket edebiliriz. Bunu sadece birey açısından değil, ailemiz açısından, çevremiz açısından ilçemiz açısından, ülkemiz açısından da önemli olduğumuza inandığımız bu bilgilere sahip olacağımız tüm metotları kullanacağı ki bugünde buradayız. İnşallah bütün Tuzlalılar olarak bizler bu konuda artık 15 Temmuz'un ülkemiz açısından bir milat olduğu gibi Tuzla'mız açısından da bir milat olduğunu birliğimiz, beraberliğimiz gereğince neler yapılması gerektiğini neler olacağını hep beraber yaşayacağız. Hiçbir fikre, düşüncenin hangi kökenden, hangi mezhepten, meşrepten gelirse gelsin insanlarla birlik beraberlik içinde nasıl tesis edeceğimizi de aydınlarımızın çizeceği bilgilerle onların fikirleri doğrultusunda da İnşallah bizler devam edeceğiz" dedi.

        "15 Temmuz şanlı bir direniş"

        Panelde konuşma yapan Prof. Dr. Atilla Yayla da, "Bu darbeye karşı çıkan insanların bir kısmı pasif bir karşı çıkış gerçekleştirdiler. Bir kısmı biraz daha fazlasını yaptı. Onlar darbecilerin imkanlarını insan gücü ve araç gücü imkanlarını kısıtladılar. Tanklarının bozulmasını sağladılar, kışlalardan askerlerin çıkmasının engellediler. Bir kısmı ise doğrudan doğruya silahla çatıştı. Bunların sayısı hayli azdı ama yaptıkları çok takdire şayandı. İşte bu faktörler bir araya gelerek Türkiye'de demokrasinin kurtulmasını sağlayan 15 Temmuz şanlı direnişini yarattı. Ben buna şanlı direniş diyorum" şeklinde konuştu.

        (MB-HB-AŞ-Y)

        13.08.2016 10:48:28 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler