Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ergin AK Parti'nin kuruluş yıldönümünü kutladı

        (Fotoğraflı)

        DİYARBAKIR (İHA) - Sur Özergin İnşaat Firmaları Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Ergin, AK Parti'nin 15. kuruluş yıldönümünü kutladı.

        Ergin, konuya ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, siyaset kurumunun çökmeye başladığı bir dönemde AK Parti'nin siyaset kurumuna yeniden güven kazandırdığını belirtti. Ergin, "İlk defa AK Parti iktidarı, askeri ve bürokratik vesayet kurma girişimlerine karşı direndi, siyaset kurumunu güçlendirdi. 14 Ağustos 2001'de başlayan ve 15 yıldır devam eden bu kutlu yürüyüş, hiç durmadan devam ediyor. Son mazlumun hakkı zalimden alınıncaya kadar da devam edecek. AK Parti, kadim değerlerimizi çağın diliyle buluşturarak, muhafazakarlığın tutuculuk olmadığını, modernliği dışlamadığını siyaset tarzıyla dünyaya gösterdi. Türkiye'yi aşan bu siyaset tarzıyla sadece ülkemizin değil, bütün mazlum coğrafyaların umudu olduğunu ortaya koydu. 90'lı yıllarda koalisyon hükümetleriyle, ekonomik ve toplumsal krizlerle Türkiye'nin enerjisi sömürülmüşken, AK Parti, tek başına iktidarla ülkeye adeta çağ atlattı. Öğrenilmiş çaresizliği yendi, hayal kurmayı unutmuş milletimizin yeniden hayal kurmasını sağladı" dedi.

        Cumhurbaşkanı ve Kurucu Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan önderliğinde kurulan AK Parti'nin kısa zamanda ülkenin çehresini değiştirmeye başladığını anlatan Ergin, şunları kaydetti:

        "Sağlık, eğitim, ekonomi, enerji, adalet, tarım, ulaşım, turizm alanında yaptığı köklü reformlarla yeni bir Türkiye ortaya çıkmıştır. AK Parti iktidara geldiği 3 Kasım 2002'den bugüne kadar başarısını sürekli artırmıştır. Partimiz her alanda milletle kucaklaşmaya devam etmektedir. Türkiye'deki demokrasi anlayışını da güçlendiren partimiz ülkenin her kesimine hitap etmektedir. Birlik ve beraberlik duygusunu güçlendirmektedir. Partimizin 15. kuruluş yıl dönümünün ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını temenni ederim. Partimiz için gecesini gündüzüne katan, acı ve tatlı günlerinde hep yanımızda yer almış vatandaşlarımız ve şuanda hayatta olmayan teşkilat mensuplarımıza şükranlarımı sunarım. Başarılarla dolu daha nice AK yıllara ulaşmamız dileğiyle."

        (İHA-MP-Y)

        14.08.2016 14:07:52 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Diyarbakır haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Diyarbakır Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler