Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Eğitimin önündeki sorunlar irdeleniyor

        (Fotoğraflı)

        Yılmaz Atar

        BİNGÖL (İHA) - Bingöl Yaşam İçin Sivil Toplum Derneği, 'Herkes İçin Daha Uzun Süreli Eğitim' projesi kapsamında özellikle kız çocuklarının eğitimlerinin devamlılığı için odak grup toplantılarına başladı. Öğretmen, imam, muhtar ve velilerin dahil olduğu toplantılarda, eğitim önündeki bölgesel sorunlar irdeleniyor.

        Özellikle Kız Çocuklarının Okula Devam Oranlarının Artırılması programı kapsamında çalışmalarını sürdüren Bingöl Yaşam İçin Sivil Toplum Derneği, Genç ve Solhan ilçelerinde odak grup çalışması yapılacağını bildirdi. 5'şer günlük çalışmalarda eğitimin önündeki bölgesel sorunların irdeleneceği belirtilen açıklamada, "İlçe milli eğitim müdürlükleri iştirakiyle Genç ile Solhan YBO ortaklığında yürütmekte olduğumuz projenin, sahip olduğu geniş ortaklık yapısı sayesinde hedeflenen başarıyı yakalaması kolaylaşacaktır. Geniş bir tabandan katılımcı kitlesi ile oluşturulan odak grup çalışmalarıyla eğitim sorunlarına eğilmeyi ve bunlara ilişkin yerelden gelen çözüm önerilerini değerlendirmeyi hedeflemekteyiz. Odak gruplar; imam, muhtar, STK temsilcileri, sağlık personeli, emniyet personeli, tarım personeli, öğretmen, gençlik ve spor bakanlığı çalışanları ve velilerden oluşturulmuştur. Böylece geniş bir kesimden seçilen kişiler sürece dahil edilerek sorunların tüm yönleriyle tespiti ve belirtilen kurumların saha çalışanlarının duyarlılıklarının artırılması hedeflenmektedir. Tüm bu sorunlar irdelendiğinde ve derinlemesine tartışılıp çözüm yolları, alternatif çözüm önerileri üretildiğinde ilde eğitim ve öğretime katılım oranında artış sağlanacağını umuyoruz. Bu çalışmaya toplumun tüm kesimlerini dahil ederek sorunlara bütünsel olarak yaklaşarak uzun vadede eğitime engel olmayan aksine eğitim ve okullaşmaya aktif olarak katkı sağlayan bir halk tabanı oluşturmak niyetindeyiz" denildi.

        (YA-AKK-Y)

        15.08.2016 14:27:16 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bingöl haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bingöl Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler