Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ayvacık'ta dokuya uygun proje

        Gürkan Düzenli

        ÇANAKKALE (İHA) - Orman ve Su İşleri Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü 'Organik Kültürler Diyarı' olarak bilinen Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde örnek bir projeye imza atacak. İnşaat çalışmalarında estetiği ön planda tutan ve yapıldığı bölgenin tabii dokusuna uygun eserler ortaya koyan DSİ, bu kriterler çerçevesinde yapımı planlanan 'Çanakkale-Ayvacık İlçesi Çayırlar, Kuyualanı ve Kaklık Dereleri Taşkın Kontrol İnşaatı'nın sözleşmesini imzaladı.

        Ege ve Marmara'nın buluştuğu yer olan Ayvacık tabii güzellikleri, taş evleriyle ülkemizde ve dünyada ün yapmış küçük bir ilçe durumunda bulunuyor. Asırlar boyu birçok medeniyete ev sahipliği yapan bu ilçe 'Organik Kültürler Diyarı' olarak biliniyor. Orman ve Su İşleri Bakanlığı da bu ilçenin sahip olduğu tabii güzelliklere ve dokuya uygun olarak ilçede ıslah projesi geliştirdi. Estetiğin ön planda olduğu 'Çanakkale-Ayvacık İlçesi Çayırlar, Kuyualanı ve Kaklık Dereleri Taşkın Kontrol İnşaatı' projesine ait sözleşme ise yüklenici firma ile imzalandı.

        DSİ'nin hayata geçirdiği projelerde estetiğe büyük önem verdiğini belirten Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu "Projelerimizde Estetik, Emniyet ve Ekonomi prensiplerini yani, 3 E prensibini uyguluyoruz. Bu şirin ilçemizde de yapacağımız ıslah çalışmasında bu prensipleri uygulayacağız. Proje Ayvacık'ın tabii dokusuna uygun olarak inşa edilecek" değerlendirmesinde bulundu. Proje kapsamında Çayırlar deresinde 2.337 metre, Kuyualanı deresinde 1.916 metre ve Kaklık deresinde 806 metre olmak üzere toplam 5.059 metre kârgir duvarlı ıslah kanalı yapılacak.

        (GD)

        15.08.2016 15:05:37 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Çanakkale haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Çanakkale Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler