Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Dicle Elektrik, iyi niyetini bir kez daha gösterdi

        (Fotoğraflı)

        DİYARBAKIR (İHA) - Türkiye'de en yüksek kayıt dışı elektrik kullanılan illere enerji tedarik eden Dicle Elektrik Dağıtım, özelleştirmenin gerçekleştirildiği günden bu yana müşterilerine karşı sürdürdüğü iyi niyetli yaklaşımını bir kez daha gösterdi. Enerji şirketi, mahkemenin el koyma kararı verdiği 6 kaçak trafoya el koymak yerine, trafoları kayıt altına aldı.

        Alınan bilgiye göre, Dicle Elektrik Dağıtım ekipleri kayıt dışı elektrik kullanımı ile mücadele çalışmaları çerçevesinde yaptıkları kontroller sonucunda, Diyarbakır'ın Bismil ilçesine bağlı Sarıtoprak köyünde 6 adet kayıt dışı trafo belirledi. Tarımsal sulamada kullanılan ve 4'ü 50, biri 160 ve biri de 400 kVA gücünde olduğunu belirledikleri trafolar ile ilgili yasal işlem başlatıldı.

        Mahkeme el koyma kararı verdi

        Şirket avukatlarının başvurusu üzerine Bismil Sulh Ceza Mahkemesi, bahse konu kaçak trafolarla ilgili 'el koyma' kararı verdi. Mahkeme kararı üzerine Dicle Elektrik Dağıtım ekipleri, 12 Ağustos günü Bismil İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı jandarma timi ile birlikte 6 adet kaçak trafoyu almak üzere Sarıtoprak köyüne gitti.

        Sayaç takıldı, abonelikleri yapıldı

        Dicle Elektrik ekiplerinin jandarma ile birlikte geldiğini öğrenen kaçak trafo sahipleri, 6 trafo için de hemen abonelik yapacaklarını bildirerek, el konulmamasını istediler. Cezalandırmak yerine caydırıcı olma prensibi ile hareket eden Dicle Elektrik yetkilileri, trafo sahiplerinin bu talebini değerlendirdi ve bir kez daha iyi niyetini göstererek, trafolara el koymak yerine kayıt altına almak için abone yapılmasına karar verdi.

        Bu çerçevede Trafolara sayaç takılarak, abonelik işlemi tamamlandı. Bu arada trafoların kurulu gücüne göre geriye dönük alacakların tahsili için de işlem başlatıldı.

        Kaçak kullanana iyi niyet gösterilemez

        Dicle Elektrik Dağıtım Diyarbakır İl Müdürü Uğur Yaka, özelleştirmenin gerçekleştirildiği günden bu yana müşterilerine hep iyi niyetle yaklaştıklarına dikkat çekerek, "Bu nedenle ilk günden bu yana asıl amacımız hiç bir zaman cezalandırmak olmamıştır. Şirketimizin asıl amacı, bedeli hepimizin cebinden çıkan kayıt dışı kullanımı, dolayısı da israfı önlemek için caydırıcı olmaktır. Bismil'deki son olayda da şirketimiz, cezayı değil, caydırıcılığı benimsediğini bir kez daha kamuoyuna göstermiştir. Şirketimizin gösterdiği bu iyi niyete karşılık, kaçak elektrik kullananlara gerekli cezaların en sert şekilde verileceğinin de çok iyi bilinmesi gerekir" dedi.

        (İHA-MP-Y)

        16.08.2016 09:21:00 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Diyarbakır haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Diyarbakır Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler