Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ruhizade Konağı beceri kurslarına bayanların ilgisi yoğun

        (Fotoğraflı)

        Mehmet Ali Dağ

        KİLİS (İHA) - Kilis Belediyesi tarafından restorasyonu tamamlanarak hizmete açılan Ruhizade Konağı tüm Kilisli bayanlara yönelik faaliyetlerine tüm hızıyla devam ediyor.

        Ruhizade Konağı Eğitim Merkezi Kurs Müdürü Özlem Arslan, kursların çok büyük bir fırsat olduğunu belirterek, bayanların kurslarda boş vakitlerini değerlendirdiğini söyledi.

        Kursa katılan bayanların yıl sonunda ürünler el işlerini sergileyeceklerini ifade eden Arslan, "Genç kızlarımız ve kadınlarımız hafta içi her gün gelip kursa katılıyorlar. Kursa baktığımızda yoğun bir ilgi olduğunu gördük. Konağımızda ilk başta bayanların kendilerini geliştirebilmek için katıldığı kurslarımızdan bir kaç tanesi dikiş-nakış, el sanatları, ahşap boyama, okuma - yazma, ingilizce, Kur'an-ı Kerim, bilgisayar, kuaförlük kurslarının yanı sıra Anasınıfı mevcut olup toplamda 13 öğretici kadromuzla 300 kursiyere hizmet vermekteyiz" dedi.

        Arslan, ''Kendi alanlarında birikimli ve deneyimli usta öğretmenler tarafından ücretsiz verilen kursa katılan bayanlar, bir yandan yeteneklerini ortaya çıkartırken, bir yandan hiç tanımadıkları insanlarla güzel dostluklar kurduğunu ifade ederek, "televizyon ve internet dünyasından uzak, zamanlarını en iyi şekilde değerlendirip meslek sahibi olmak isteyen bayanların tercih ettikleri dikiş-nakış, el sanatları, ahşap boyama, okuma - yazma, İngilizce, Kur'an-ı Kerim, bilgisayar, kuaförlük kursları veriliyor.

        Kursiyerlerin, girişimcilik, iş fikirleri üretme, işe uyum sağlama, kendini geliştirme, bilgi ve becerilerin kazandırıldığı bir ortam haline dönüşen Ruhizade Konağı kurslarına katılım her geçen gün artıyor. Kilis Belediyesinin öncülüğünde açılan kurslara her yaştan kursiyer katılıyor. Çevre mahallelerden gelerek eğitim alan bayanlar, meslek edinmelerine olanak sağlayan kursta neşeli ve keyifli vakit geçiriyor. Bayanların el emeği göz nuruyla yaptıkları ürünler çeşitli organizasyonlarda sergiliyorlar" diye konuştu.

        Nakış kursunda hem iş öğrendiklerini hem de keyifli anlar yaşadıklarını ifade eden Kursiyer Zeynep Berkcan ise, dikiş-nakış kursu sayesinde hayatının renklendiğini söyledi.

        Belediye Başkanı Kara'ya teşekkürlerini ileten Berkcan, "Zamanımı daha iyi değerlendirmek, stresten uzak bir ortamda olmak için buraya geliyorum. El sanatlarıyla ilgili bilmediğimiz işleri hocalarımız sayesinde öğreniyoruz, hem iş yapıyoruz, hem eğleniyoruz hayatıma renk geldi diyebilirim" ifadelerini kullandı.

        Kursiyer Gülcan Özdil ise sosyal bir ortamda yer almak için kursa katıldığını belirtirken, "Hem hobi olsun hem de kendimi geliştirmek için kursa katıldım. Kurs sayesinde çok güzel arkadaşlıklar ediniyoruz, kaynaşıyoruz ve yeni dostluklar kuruyoruz. Bu imkanı sağladığı için Belediye Başkanımız Hasan Kara'ya ve hocalarımıza teşekkür ediyoruz. Kapasiteli ve birikimli hocamız sayesinde bir çok el sanatlarını öğrendim. İlk başta herkes korkuyor ve endişe ediyor, ama öğrendikten sonra gerçekten çok basit. Tüm bayanlara sesleniyorum, yeteneklerinin farkına varsınlar" şeklinde konuştu.

        Kursa gelmeden önce hiçbir şey bilmediğini belirten bir diğer kursiyer Mine Özmert ise, "Dikiş-nakış kursuna gelmeden önce evde televizyon ve internet başında zaman tüketiyordum. Bu hayatıma son vermek ve televizyon başında zaman kaybetmek yerine kendimi geliştirmek ve meslek sahibi olmak için buraya katıldım. Kursa yazılmadan önce sadece iğneyle dikiş yapıyordum, ama şimdi bir iğne ve iplikle neler yapılacağını öğrendim ve harika işler çıkartıyoruz. Kurs ortamında az malzemeyle çok iş yapılacağını ve kendimizi nasıl geliştireceğimizi öğrendim. Hocalarımız her türlü çeyizlik eşyayı yapmayı bize öğretti. Dışarıdan satın almak yerine kendi emeklerimle çeyiz takımımı sergilemek istedim, el becerilerimizin geliştiği, yeteneklerimiz sayesinde güzel işler çıkardığımız kurs ortamında hem iş öğreniyoruz, hem de çok güzel vakit geçiriyoruz" diye konuştu.

        (MAD-BRN-Y)

        18.08.2016 10:29:50 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kilis haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kilis Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler