Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Vatandaşlara "geri dönüşüm"ün önemi anlatıldı

        (Fotoğraflı)

        İSTANBUL (İHA) - Başakşehir Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, ilçede yaşayan vatandaşlara geri dönüşümün önemini ve dönüşüm kapsamında yaptıkları çalışmaları anlattı.

        Başakşehir Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, geri dönüşüm bilgilendirme çalışmalarına devam ediyor. İlçe genelinde sitelere yerleştirilen geri dönüşüm üniteleri ve cam kumbaralardan toplanan atıklarla her yıl tonlarca geri kazanım sağlanıyor. Ziyagökalp Mahallesi, Toki Ayazma 1'nci ve 2'nci Etap evlerinde başlatılan bilgilendirme çalışması ile de 610 daire sakinine ulaşılarak geri dönüşümün detayları anlatıldı. Kapı kapı vatandaşları bilgilendiren ekipler, dağıtılan el broşürleriyle de çevreye ve geleceğe nasıl daha iyi sahip çıkılabileceğini gösteriyor. Her binanın girişine yerleştirilen geri dönüşüm ve atık pil kutuları ile vatandaşlar daha hızlı sonuç alabiliyor.

        Geri dönüşümlerin ayrı biriktirilmesi, çöp konteynerlerinin kapaklarının açık bırakılmaması, çöp konteynerlerine moloz atılmaması, geri dönüşüm ünitelerinin önüne araç park edilmemesi gibi küçük görünen ama son derece önemli bilgiler vatandaşlarla paylaşıldı. Özellikle atık yağların lavabolara dökülmemesi, bu yağların biriktiği takdirde atık yağ varillerine atılması gerektiği ve 5 litre üzeri için belediye ekiplerinin kapıya gelerek atık yağları aldığı önemle vurgulandı.

        Kağıt, karton, plastik, metal ve cam atıkların geri dönüşüm ünitelerine atılarak hem kendi çevrelerine hem de ülkemize katkılarının anlatıldığı bilgilendirme gezilerinde vatandaşlardan olumlu tepkiler geldi. Belediyeden memnun olduğunu dile getiren Safiye Tetik, "Geri dönüşümle ilgili daha önce hiç bilgimiz yoktu. Şimdi ise atacaklarımız ziyan olacağına toplanıp değerlendirilmesi çok güzel" dedi.

        Hüseyin Erol, "Biz daha önce de dikkat etmeye çalışıyorduk geri dönüştürülebilir malzemeleri ayırmaya, şimdi bunları atabileceğimiz yerlerin de olması çok iyi oldu" derken, Ayşe Çamur isimli vatandaş ise, "Şimdiye kadar atık yağlarımız olsun, cam ve kağıtlar olsun hepsini atıyorduk. Ama biliyorduk bunların tekrar geri kazanılabildiğini. Şimdi daha bilinçli davranıp elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.

        (HB-CC-Y)

        18.08.2016 11:22:29 TSI

        NNNN

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler