Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İriağaç içme suyuna kavuşuyor

        (Fotoğraflı)

        MALATYA (İHA) - Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü Yazıhan ilçesine bağlı mahallelerde çalışmalarına devam ediyor. Su sıkıntısı çeken İriağaç Mahallesi yapılan çalışmaları neticesinde içme suyuna kavuşacak.

        Susuzluktan dolayı vatandaşların çoğunun göç ettiğini söyleyen İriağaç Mahalle Muhtarı İhsan Emre, Malatya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ın iki kez mahalleyi ziyaret ederek sıkıntıları yerinde incelediğini kaydetti. Malatya'nın büyükşehir olmasının ardından hizmetlerin anında geldiğini belirten Emre, "2010 yılında sondaj vurduk, saniyede İçme suyu sıkıntımız vardı, MASKİ'ye başvurduk. Gerekli kontroller yapıldıktan sonra çalışmalara başlandı. Bu bölge susuz bir bölge, mahallemizde içme suyu yoktu. Sadece merkezde bir kaynak suyumuz vardı. İnsanlarımız göç ettiler, arazilerini bahçe yaptılar. Başkanımız geldi, yerinde inceledi. İnşallah en kısa süre içinde evlerimizde sularımız akacak. Bu müjdeli haberi vatandaşlarımıza duyurmaktan dolayı çok mutluyum. Özellikle Malatya'nın büyükşehir olmasının ardından kafamızda şüpheler vardı. Acaba büyükşehir 70 km mesafede bize hizmet verebilir mi? Muhtar arkadaşlarımız arasında görüşlerimiz bu yöndeydi. Malatya, büyükşehir olduktan sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır iki kez mahallemizi ziyaret etti. Daha fazla hizmet gelmeye başladı" şeklinde konuştu.

        İriağaç Mahallesi'ne yapılacak olan çalışmalar hakkında bilgiler veren Malatya Büyükşehir Belediyesi MASKİ Genel Müdürü Dr. Özgür Özdemir ise, Malatya sınırları içinde yer alan her bölgenin yakınlık uzaklık gözetmeden hizmet alacağını söyleyerek, "Ekiplerimiz tarafından tespit edilen ve vatandaşlarımız tarafından bize bildirilen sorunlara anında müdahale ediyoruz. İriağaç Mahalle muhtarımız dilekçe ile bizlere sularının yetersiz kaldığını ve bu nedenle insanların göç ettiğini söyledi. Bizlerde gerekli kontrollerimizi yaparak çalışmalarımıza başladık. 9 bin 440 metre içme suyu hattı, 20 tonluk ve 30 tonluk iki adet su deposu çalışmalarımız devam ediyor. Şuan 5 bin metrelik hattı tamamlamış durumdayız. Ekiplerimiz hummalı bir şekilde çalışmalarına devam ediyor. En kısa süre içinde İriağaç Mahallesi'nin suyunu evlerine getirmiş olacağız" diye konuştu.

        (ZIG-CÖ-Y)

        18.08.2016 12:13:03 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Malatya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Malatya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler