Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kuvayı Milliye kahramanı Kartallı Kazım'ın kızı toprağa verildi

        (Fotoğraflı)

        İSTANBUL (İHA) - Kuvayı Milliye kahramanlarından "Kartallı Kazım" olarak bilinen İbrahim Göleber'in kızı Sevim Göleber, son yolculuğuna uğurlandı.

        Kartallı Kazım adıyla bilinen ve Kuvayı Milliye mücadelesine yaptığı katkılar nedeniyle Milli Mücadele dönemi kahramanları arasında yer alan İbrahim Göleber'in kızlarından 83 yaşındaki Sevim Göleber hayatını kaybetti. Pendik Yayalar Köyü Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından Yayalar Mezarlığı'nda toprağa verilen Göleber'in cenaze törenine Kartal Belediyesi Başkan Vekili ve Yardımcısı Gülcemal Fidan'ın yanı sıra Kartal Belediyesi birim müdürleri ve çalışanları da katıldı.

        Ünlü şair Nazım Hikmet'in destansı eseri "Memleketimden İnsan Manzaraları"nda Kartallı Kazım olarak bahsettiği ve bahçıvanlık, demiryolu işçiliği yaparken Kuvayı Milliye direnişine katılan İbrahim Göleber'in kızı Sevim Göleber, 83 yaşında İstanbul Pendik Yayalar köyünde yaşamını yitirdi. Yayalar Köyü Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından aynı yerdeki mezarlıkta toprağa verilen Göleber için düzenlenen törene Kartal Belediyesi Başkan Vekili ve Yardımcısı Gülcemal Fidan da katılarak Kartallı Kazım'ın oğlu Yalçın Göleber'e başsağlığı diledi.

        Cenaze namazında Kartal Belediyesi'nden çok sayıda personelin yanı sıra Göleber ailesinin yakınları ve vatandaşlar yer aldı. Merhume Sevim Göleber, öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Yayalar Mezarlığı'na defnedildi.

        (HB-SO-Y)

        18.08.2016 17:20:55 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler