Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sincik ilçesinde girişimcilik sertifikaları dağıtıldı

        (Fotoğraflı)

        Ahmet Erkut

        ADIYAMAN (İHA) - Adıyaman'ın Sincik İlçe Kaymakamlığı, KOSGEB ve İşkur İl Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen girişimcilik kursunu başarıyla tamamlayan kursiyerler törenle sertifikalarını aldılar.

        Sincik İlçe Kaymakamı Zafer Sağ, Belediye Başkanı Mehmet Korkut, KOSGEB İl Müdürü Şükrü Mısırlı, İşkur İl Şube Müdürü İrfan Turan ve kursiyerlerin katılımıyla sertifika töreni düzenlendi.

        Törende konuşan İşkur Şube Müdür İrfan Turan, "İŞKUR, ülkemizde iş işveren, işçi ve işçi eğitimi veren, istihdam ve envanterini düzenleyen, hedefleri belirleyen bir kurum. Bugün burada Sincik Kaymakamlığı, KOSGEB Adıyaman İl Müdürlüğü ve İşkur İl Müdürlüğümüzün ortaklaşa düzenlediği girişimcilik kursunda başarılı olan kursiyerlerimize sertifikalarını vermek üzere toplanmış bulunmaktayız. Biz İşkur olarak bu kursa finansal destek sağladık. Burada ki eğitimde başarılı olan kursiyerlerimizi tebrik ediyorum, başarılar diliyorum" dedi.

        Adıyaman KOSGEB İl Müdürü Şükrü Mısırlı ise konuşmasında, "16 aydır Adıyaman'da görev yapmaktayım. Sincik'e biraz gecikmeli geldik ama bu açığı kapatacağımızı Kaymakamıma söz verdim, inşallah ikinci kursumuzu da Sincik Belediye başkanlığımız ile en kısa sürede gerçekleştireceğiz. Tabi eğitim verirken amacımız bu eğitimlerle beraber girişimcilerimizi mutlak süratle desteklemeyi hedefliyoruz" şeklinde konuştu.

        Sincik Belediye Başkanı Mehmet Korkut ise konuşmasında, "Kaymakamlığımız ile KOSGEB ve İşkur İl Müdürlüğümüz tarafından açılan girişimcilik kursuna katılan girişimci vatandaşlarımız aldıkları bu belgeler ile kuracakları işletmelerle ülke ekonomisine katkı sunacaklardır" ifadelerini kullandı.

        Sincik Kaymakamı Zafer Sağ yaptığı konuşmada, "Bu gün burada girişimcilik belgesi alan kardeşlerimin zamanı geldiğinde açacakları işletmeler ile ülke ekonomisine katkı sağlayacağına eminim. Bu bakımda ülkenin gelişmesine ve yarına emin adımlar ile ulaşılabilmesi için her ferdin üzerine düşeni yapması gerekiyor. Ülkemizin yarınlara ulaşmasında verilen bu teşvikler ve verilen bu belgelerin yeri çok önemlidir. İnşallah aldığınız bu belgeler, yarın sizlerin ekmek kapısı olacaktır. Bu anlamda almış olacağınız belgelerin, sizlere, ilçemize, ilimize ve ülkemize hayırlı uğurlu olmasını temenni ederim. KOSGEB ve İşkur Adıyaman İl Müdürlüğümüz, Adıyaman Üniversitesi, Sincik Halk Eğitim Merkezi personeline ve emeği geçen herkese çok teşekkür ederim'' diye konuştu.

        (AE-BRN-Y)

        19.08.2016 10:48:53 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Adıyaman haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Adıyaman Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler