Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Pazarlar Anadolu Lisesi başarıya doymuyor

        (Fotoğraflı)

        Mustafa Bektaş

        KÜTAHYA (İHA) - ÖSYM tarafından gerçekleştirilen YGS ve LYS'e göre Pazarlar Anadolu Öğretmen Lisesi'nden 28 öğrencinin 4 yıllık fakültelerden birine 12 öğrenci de ön lisans programlarına yerleştiği bildirildi.

        Pazarlar Anadolu Lisesinin Üniversite başarısı hakkında bilgi veren Okul Müdürü Ömer Duran, "Pazarlar Anadolu Lisesinin 3. mezunlarını verdiği bu yıl 40 öğrencimizin üniversiteye yerleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Sınava katılan 59 öğrencimizin 50 'si tercihte bulunarak 28 öğrencimiz 4 yıllık fakültelere yerleşti. 12 öğrenci de Ön lisans programlarına yerleşti. 14 öğrenci Eğitim Fakültesine, 1 öğrenci mimarlık, 1 öğrenci mühendislik, 1 öğrenci Hemşirelik, 2 öğrenci İlahiyat Fakültesi, 2 öğrenci Bankacılık, 2 öğrenci işletme, 2 öğrenci Maliye, 2 öğrenci iktisat, 1 öğrenci Fizyoterapi ve Rehabilitasyon bölümüne yerleşti. Ayıca 12 öğrencimizde ön lisans programlarına yerleşti " dedi.

        Pazarlar Anadolu Lisesi Müdürü Duran, " Okul idaresi, öğretmenler ve öğrenciler kendilerini başarıya odakladı. Başaracaklarına gönülden inandık. Yıl içinde sayısız deneme sınavı yapıldı. Deneme sınavı sonuçları analiz edildi. Buna göre öğrencilerin eksiklikleri belirlenerek öğrenciler ile birebir ilgilenildi. Okul idaresi, öğretmen ve öğrenci üçgeninin bir araya gelmesi ile başarıya ulaşılacağı öğrencilere anlatıldı. Sonuç olarak tercih yapan 50 öğrencimizden 28'i 4 yıllık fakültelere yerleşti. 12 Öğrenci de Ön lisans programına yerleşti. Okulumuzun üniversiteyi kazanma başarısı yüzde 80 olarak gerçekleşti. Bu başarıya katkı sağlayan okul idarecilerine, öğretmen arkadaşlara, Okul Aile Birliğine teşekkür ederim. Geleceğe emin adımlarla yürüyen ve başarıyı söküp alan öğrencilerimizi tebrik ediyorum ve hayatlarında başarılar diliyorum" diye konuştu. (MB-EFE)

        19.08.2016 11:02:55 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kütahya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kütahya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler