Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Balıkesir Büyükşehir'den "Tarlalarda şenlik var" projesi

        (Fotoğraflı)

        Taşkın Sarıca

        BALIKESİR (İHA) - Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı ile Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü arasında yapılan protokol ile Balıkesir'in 9 ilçesinde çiftçilere 222 bin tıbbi ve aromatik bitki fidesi hibe edildi.

        Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı ve Balıkesir İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, "Tarlalarda şenlik var" projesi başlattı. Balıkesir'in Altıeylül, Ayvalık, Burhaniye, Gömeç, Bandırma, Havran, Karesi, Kepsut, Manyas ilçelerinde 17 çiftçiye 36 alanda ekinezya, adaçayı, kekik, lavanta fidesi ile 360 kilo sahlep yumrusu olmak üzere toplam 222 bin adet tıbbi ve aromatik bitki fidesi hibe edildi. Bu projeye ilaveten Karesi ve Sındırgı belediyelerine deneme amaçlı toplam 10 bin adet lavanta fidesi hibe edildiği bildirildi.

        Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanı A. Mekin Tüzün, "İklim şartları da göz önüne alınarak dikilen fideler başarılı sonuç verdi. Projenin uygulama safhasında fide dikim ve gelişme aşamasında dağıtılan parseller fotoğraflandı. Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı olarak yetiştirilen bu tıbbi aromatik bitkilerin ülke ekonomisine katkı sağlaması hedefleniyor" dedi.

        (TS-MŞ-Y)

        19.08.2016 18:34:28 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Balıkesir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Balıkesir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler