Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Aydın yaz ortasında yağışa teslim oldu

        - İlin doğu bölgesinde gerçekleşen yağış maddi hasara neden oldu

        (Fotoğraflı)

        AYDIN (İHA) - Aydın yaz ortasında yağışa teslim oldu. Bir çok ürünün hasat sezonu olaması nediyle yağışlar dolayısıyla tarım alanlarında ciddi oranda maddi hasar oluşurken, yağış sonrası yaraları sarmak için çiftçiler ve yerel yönetimler çalışma başlattı.

        Akşam saatlerinde aniden başlayan sağnak yağış bıldırcın yumurtası büyüklüğünde doluya dönüştü. Yağış nedeniyle ekili alanların yanı sıra seralar, incir bahçeleri ve pek çok ürün zarar gördü. Yağışın aniden başladığını

        ve kısa sürede doluya dönüştüğünü belirten vatandaşlar yaz ortasında yakın zamanda böyle yağışla karşılaşmadıklarını belirterek zararlarının büyük olduğunu ifade ettiler. Yağışların, Aydın Köşk, Sultanhisar, Yenipazar, Nazilli, Bozdoğan ve çevresinde etkili olduğu belirtilirken özellikle Bozdoğan'da daha etkili olduğu öğrenildi.

        Bozdoğan Dutağaç, Akseki, Yeşil Yenice, Olukbaşı ve Kızılca Mahallelerimizde meydana gelen yoğun dolu yağışı nedeniyle ciddi zarar oluştuğunu belirten Bozdoğan Belediye başkanı Salim Tümer Apaydın, çiftçilere geçmiş olsun dileklerini iletti. ir çok ürünün hasat sezonunda olması nedeniyle dolu yağışının ciddi oranda ekonomik zarara neden olduğunu ifade eden Başkan Apaydın, "Dolu yağışı nedeniyle ürünleri zarar gören çiftçilerimize ve halkımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Belediye Fen İşleri ekiplerimiz mahallelerimize ulaşarak gerekli incelemelerde bulunuyor. İhtiyaç görülen bölgelerde en kısa sürede çalışmalara başlayacak" diye konuştu.

        Öte yandan kaza nedeniyle Aydın Denizli ve Aydın Muğla yolu üzerinde kazalar meydana geldi.

        (İK)

        20.08.2016 23:58:56 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Aydın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aydın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler