Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sarıcakayalı kadınlardan protokol üyelerine salça yapımı dersi

        (Fotoğraflı)

        ESKİŞEHİR (İHA) - Sarıcakaya'da yaşayan vatandaşların kış hazırlıkları sürerken, hamarat kadınlar salça yapımı konusunda protokol üyelerine de ders verdiler.

        Sarıcakaya Belediye Başkanı Faruk Güler ve İlçe Kaymakamı Mübarek Ağitoğlu, salça yapımının yakından incelerken, Sarıcakayalı kadınlar tarafından bilgilendirildiler. Protokol üyelerine salça yapımını detaylı olarak anlatan Sarıcakayalı kadınlar ise, "Tarlalardan ve seralardan alınan domatesler iyice yıkanıyor. Sapları ayıklayıp yıkama işleminden sonra da domatesler uygun makinede çekilerek kazanlarda yaklaşık 4 saat boyunca kaynatılıyor. Sonra salça elde ediyoruz. Daha sonra bu büyük kazanlara kaynatılan domatesler, salça kıvamına gelince cam kavanozlara koyularak serin ortamda kış sofralarında kullanılmak üzere saklanıyor. Yaklaşık 100 kilogram domatesten 25 kilogram civarında salça elde ediliyor" dediler.

        Öte yandan Sarıcakaya ilçesinde planlama çalışmaları devam eden Çatak göleti sahasında incelemelerde bulunan DSİ 3. Bölge Müdürü Hayrettin Baysal ve Bölge Müdür Yardımcısı İlker Arslan da, Başkan Faruk Güler'i ziyaretleri esnasında salça kaynatma kazanlarının başına geçerek, bilgilendirme derslerine katıldılar.

        (MSY-MET-Y)

        22.08.2016 14:25:51 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Eskişehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Eskişehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler