Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Aydınlı ziraatçılar Vali Koçak'ı ziyaret etti

        (Fotoğraflı)

        Hüseyin Çetinkaya

        AYDIN (İHA) - Aydın Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu üyeleri, Efeler Ziraat Odası Başkanı Rıza Posacı eşliğinde Vali Ömer Faruk Koçak'ı ziyaret etti.

        Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak, ziyaretten duyduğu memnuniyetini belirterek, Türkiye de ve dünyada inciri ile ün yapmış olan Aydın'ın ekonomisine değer kaytan diğer önemli ürünlerinden zeytin, kestane, pamuk ve bal gibi geniş ürün yelpazesine sahip olduğunu, bölgedeki tarımsal çalışmalara daha geniş zaman ayırarak belirli periyotlarda ilçeler bazın da kurum ve kuruluşların da içinde bulunduğu geniş katılımlı toplantılar düzenleyerek bilgi paylaşımın da bulunmak istediklerini belirtti.

        Aydın Ziraat Odaları İl Koordinasyon Kurulu Başkanı Rıza Posacı'da, bölge tarım ve hayvancılığı hakkın da bilgi sundu ve kış öncesi havancılıkla uğraşan üreticilerin karşılaşabileceği sorunlar ile jeotermalle enerji üretimi sonucu oluşan çevre kirliliğin kültür bitkileri üzerinde meydana getirebileceği olumsuz etkilerin den duydukları endişeleri dile getirdi.

        Aydın'da en son yağan dolu nedeniyle Sultanhisar ve Karacasu da toplam 8 köyde incir zeytin ve kestanede zarar oluştuğunu ifade eden Posacı, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkililerince zarar ziyan tespit çalışmaların bölgede sürdüğünü, ziraat odaları yöneticileri olarak üretici çiftçilerle yakın temas içerisinde olduklarını ifade etti.

        (HÇ-MB-Y)

        23.08.2016 10:32:35 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Aydın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aydın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler