Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ağır hasarlı caminin yıkımı yapıldı

        (Fotoğraflı)

        Mustafa Bektaş

        KÜTAHYA (İHA) - Kütahya'nın Pazarlar İlçesinde 19 Mayıs 2011 Depreminde ağır hasar gören Merkez Cami, Belediye ekiplerince yıkıldı.

        19 Mayıs 2011 Depreminde ağır hasarlı olarak kayıtlara geçen ve daha önce elektrik ile suyu kesilen cami, Pazarlar Belediyesi ekiplerince yıkılarak hafriyatı temizlendi. Pazarlar İlçesi Hoca Ahmet Yesevi Mahallesinde bulunan, 1960 yılında yapılan ve 51 yıl ibadete açık olan cami, 19 Mayıs 2011 depreminde ağır hasar gördüğü için 5 yıldır cami ibadete kapalıydı.

        Yıkım çalışmaları cami ile ilgili açıklamalarda bulunan Pazarlar Belediye Başkanı Cavit Erdoğan, " Mülkiyeti Belediyemize ait olan Cami 56 yaşındaydı. 19 Mayıs 2011 yılındaki son depremde büyük hasar aldı. Belediyemiz iş makinaları ile caminin yıkımını tamamlayarak hafriyatını da temizledik" dedi.

        56 yıllık camiyi şu anki cemaatin yaşlılarının yaptırdığını ve caminin kendileri için manevi bir değeri olduğunu ifade eden Başkan Erdoğan, can güvenliğinin her şeyden önce gelmesinden dolayı camiyi yıkarak meydan terki yapılarak yine aynı yerine meydana cami yapılacağını söyledi. (MB-EFE)

        23.08.2016 11:56:30 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Kütahya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Kütahya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler