Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TSO'dan kamu alacaklarına dair yeniden yapılandırılmasına dair açıklama

        - Yeni yapılandırmalardan TSO üyeleri de faydalanabilecek

        M. Muttalip Yalçın

        ÇORUM (İHA) - Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) kabul edilen Torba Yasa ile kamu alacaklarına dair yeniden yapılandırma, Ticaret ve Sanayi Odaları'na da yansıdı.

        Konu hakkında Çorum Ticaret ve Sanayi Odası'ndan yapılan açıklamada, üye aidatı borcu bulunanlara uyarılarda bulunularak, TBMM'de kabul edilen yeni yapılandırmalardan oda üyelerinin de yaralanabileceği duyuruldu.

        Açıklamada, 6736 Sayılı Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanunun 11. maddesinin 5. fıkrasına göre, üyelerin odalara 30.06.2016 tarihine kadar olan aidat borçlarını yapılandırma fırsatı verildiği kaydedilerek, Çorum Ticaret ve Sanayi Odası üyelerine şu uyarılarda bulunuldu: "Yapılandırmadan yaralanmak isteyen üyelerimiz, Odamıza, 31 Ekim 2016 tarihine kadar bir dilekçe ile başvurmaları şarttır. Yasadan istifade etmek isteyip, Odamıza yazılı başvuru yapan borçlu üyelerimizin 30.06.2016 (bu tarihte geçerli) tarihine kadar olan aidat borç asıllarına isabet eden gecikme zammı ve faizi alınmayacak ve iptal edilecektir. Aidat borçlarının asıllarını taksitle ödemek isteyen Üyeler, aidat borç asıllarının 1.taksitini 30.11.2016 tarihine kadar, kalan tutarın ise aylık altı eşit taksitte ödemeleri halinde bu alacaklara uygulanan gecikme faizi alınmayacaktır. Taksitlerden herhangi birinin öngörülen süre ve şekilde kısmen ya da tamamen ödenmemesi halinde, ödenmemiş borç asıllarına ilişkin faiz, gecikme zammı gibi fer'i alacaklar ilgili mevzuat hükümlerine göre tekrar tahsil edilecektir"

        (MMY-BÖ)

        23.08.2016 14:09:17 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Çorum haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Çorum Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler