Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sprey boya ile parklara yazı yazanlara uyarı

        - Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu:

        - "Sevdiğiniz insanların isimlerini kalplerinize kazıyın ve orada saklayın"

        (Fotoğraflı)

        Nurhan İçmez

        TOKAT (İHA) - Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, belediye tarafından yapılan parklara özellikle gençlerin sprey boyalarla sevdiği kişilerin isimlerini yazdığına dikkat çekerek, "O sevdiğiniz insanların isimlerini kalplerinize kazıyın ve orada saklayın. Bu mekanlarda bu görüntüler hoş değil" dedi.

        Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından 2016 yılında tamamlanan 15 yeni parkta yapılan çalışmaları yerinde inceledi. Göreve geldiklerinde irili ufaklı toplam 68 park olduğunu ifade eden Başkan Eroğlu, "Biz bir taraftan bu parkları yenilemek ve yeni park alanları oluşturmak için hızlı bir şekilde yol haritamızı çizdik. Mahallelerimizdeki park sorunlarını inceledik ve üç mahallemizde hiç park olmadığını gördük. İki yılı aşkın zamandır yaptığımız çalışmalar ile yüzde 50 artış sağladık ve yeni 33 tane daha park yaparak park sayımızı 101'e çıkarttık. Eski 34 parkı; oyun grupları ile, ihata duvarları ve zemin kaplaması ile tamamen yeniledik. Kalan 34 parkımız var, bu parklarımızı da önümüzdeki yıllarda yenileyerek Tokatlı hemşehrilerimizin kullanımına sunacağız. Parklarımızda çevre düzenlememizi de farklı ve cazibeli hale getiriyoruz. Ahşap dekoratif desenler kullanıyoruz. Yine sportif faaliyetler yapılabilmesi için basket potaları ve futbol sahaları oluşturmaya çalışıyoruz. Oyun gurupları ve spor aletlerinin yanında müsait olan alanların tamamında bu tür faaliyetlerin yapılabilmesi için gerekli malzemeleri ekliyoruz. Biz bir taraftan güzel eserlerle şehrimizi donatırken bir yandan da sosyal aktivitelerin yapılabileceği alanlar oluşturmaya gayret ediyoruz. Çocuklarımızın parklarda yaşayacağı olumsuzlukları ortadan kaldırmak için, TSE standartlarına uygun olarak son teknolojiyle üretilmiş yeni oyun grupları ve Spor kondisyon aletleriyle donattık. Ayrıca tüm parklarımızın tamamında toplam 3500 m2 kauçuk zemin döşemesi yaptık. Yine tüm parklarımızda ailelerimizin de rahat edebilmesi için ahşap dekoratif oturma bankları koyduk" diye konuştu.

        Hedeflerinin görev süresi boyunca 150 tane park oluşturmak olduğunu ifade eden Başkan Eroğlu, "Göreve geldiğimizdeki park sayısını 3 katına çıkartmayı hedefledik. Kişi başına düşen yeşil alanların Dünya standardı 10 metrekare yeşil alandır. Tokat'ta ise kişi başına 4-5 metrekaredir. Bunu iki katına çıkartmamız lazım. 10 metrekareye çıkartmak için gayretle çalışmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

        Parklara sprey boya ile yazı yazanlara önerilerde bulunan Başkan Eroğlu, şöyle konuştu: "Temizlik konusunda halkımızdan özellikle gençlerimizden ricamız var. Yaptığımız bu güzel parklarda özellikle genç kardeşlerimiz sprey boyalarla sevdiği kişilerin isimlerini yazıyorlar. O sevdiğiniz insanların isimlerini kalplerinize kazıyın ve orada saklayın. Bu mekanlarda bu görüntüler hoş değil. Ayrıca çekirdek kabuklarını, su petlerini ve kağıtları buraya attıklarında çokta hoş olmuyor. Tokat hepimizin, bu parklar hepimizin. Bizler temizlik yapıyoruz ama bu yeterli olmuyor. Bu parkları, şehrimizi ve yeşili hep birlikte koruyalım."

        (Nİ-SLH-Y)

        23.08.2016 14:29:54 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Tokat haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Tokat Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler