Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kikizade terör saldırılarını kınadı

        - AK Parti Yenişehir İlçe Başkanı Mürsel Kikizade:

        - "Böyle hain saldırılardan medet umanlar sonuç alamayacaktır"

        - "Sivillere yönelik saldırılar kabul edilemez"

        (Fotoğraflı)

        DİYARBAKIR (İHA) - Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Diyarbakır'ın Yenişehir İlçe Başkanı Mürsel Kikizade, artan terör olaylarına tepki göstererek, yapılan saldırıları sert bir dille kınadı. Kikizade, son zamanlarda tırmanan terör olaylarının milleti derin üzüntüye boğduğunu belirterek, "Böyle haince saldırılardan medet bekleyenler, sonuç alacaklarını umanlar gaflet içerisindedir. Sivillere yönelik saldırılar kabul edilemez" dedi.

        Kikizade, bu vatan hainlerinin hedeflerine hiç bir zaman ulaşamayacağın söyledi. Mardin, Diyarbakır, Van, Elazığ, Gaziantep, Şanlıurfa, Bingöl ve Şırnak'ta meydana gelen terör olaylarının birlik ve beraberliği bozamayacağını dile getiren Kikizade, terör örgütlerinin dış güçlerin maşası ve taşeronu olduğunu belirterek, bu hain saldırılardan medet umanların heveslerinin kursaklarında kalacağını kaydetti.

        "Terörden beslenenler, terörün döktüğü kanda boğulacaktır"

        Türkiye'nin terör karşısında diz çökmeyeceğini ifade eden Kikizade, "Saldırıyı gerçekleştiren hainler bilmelidir ki tarihini kahramanlık destanlarıyla yazmış, bağımsızlığını kahramanca mücadele veren, bu uğurda gözünü bile kırpmadan canını veren bir milletiz.15 Temmuz bunun en büyük örneğidir. Hiçbir kalleş saldırı, hiçbir hain pusu milletimizi beraber yaşama kararlığından, bölünmez bütünlüğünden döndüremeyecektir. Unutulmamalıdır ki, terörden beslenenler yine terörün döktüğü kanlarda boğulacaktır. Ülkede uzun bir aradan sonra hem siyasette hem de toplumsal yaşamda oluşan uyum ve barış ortamını yok etmeyi hedefleyen bu terör olayları 15 Temmuz ruhunu daha da kuvvetlendirecektir. Buna olan inancımız tamdır. Bizleri tarifsiz acılar yaşatan bu hain saldırıyı şiddet ve nefretle kınıyorum" diye konuştu.

        "Saldırılarda ölenler bizim canımız, ciğerimiz"

        Hain terör saldırılarında ölen insanların bir siyasi partiye üyelikleri ile ayrım yapılmasına da tepki gösteren Kikizade, isim vermeden HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a atıfta bulundu. Kikizade, "Biz insan olarak bakıyor ve öyle değerlendiriyoruz. Terör saldırısı yapanları lanetliyoruz. Ölenlerin bir siyasi partiye üyelikleri ile alakalı ayrım yapılması insan fıtratına aykırıdır. Ölenler hangi siyasi partiden olursa olsun bizim insanımızdır. Bu hain saldırıda ölenler bizim canımız, ciğerimizdir" ifadelerini kullandı.

        Sivillere yönelik saldırıların kabul edilemez olduğunu belirten Kikizade, terör örgütlerinin ırk, dil, din ve mezhep ayırımı yapmadan, kadın, çocuk, yaşlı ve hasta demeden, dünyada eşi ve benzeri görülmemiş bir vahşet uyguladığını söyledi. Kikizade, "Bu yapılar masum sivil insanları katlediyor. Bunlar insanlığa karşı en ağır suçlardan birini oluşturan soykırım suçunu oluşturmaktadır. Farklı etnik ve inançlara yönelik vahşi katliamlar gerçekleştiren terör örgütleri nasıl göründüğünü ve tanımladığını bizlere Gaziantep saldırısında açıkça göstermiştir. İslam dininde katliama ve vahşete yer yoktur. Herkesi tüm insanlık için büyük bir tehdit oluşturan bu yapılara karşı kesin tutum almaya davet ediyoruz" şeklinde konuştu.

        (İHA-AKK-Y)

        23.08.2016 15:02:37 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Diyarbakır haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Diyarbakır Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler