Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Görele'de Sinirlioğlu Prestij Caddesi açılışı yapıldı

        (Fotoğraflı)

        Bekir Öztürk

        GİRESUN (İHA) - Giresun'un Görele İlçe Belediyesi'nin kardeş belediyesi olan İstanbul Esenyurt Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan 'Salih Sinirlioğlu Prestij Cadde'nin açılışı yapıldı.

        Açılışta konuşan Görele Belediye Başkanı Tolga Erener, yaklaşık bir milyon 572 bin TL tutarındaki projenin tamamını kardeş Esenyurt Belediyesi tarafından karşılandığını belirtti. Projenin başladı caddemiz 430 metre uzunluğundaki ve bağlantı yollarıyla birlikte toplam 13 bin metrekare gerçekleştiğini belirten Erener,"Böylesine dev bir yatırımın sonunda, ilçemizin can damarlarından biri olan Salih Sinirlioğlu Caddesi ve bağlantı yolları tamamen yenilenmiş ve modernize edilmiş yüzüyle değişen ve gelişen ilçemizin simgesi olacaktır" dedi.

        15 Temmuz olaylarını kınayarak ve Gaziantep'te yaşanan faciada hayatlarını kaybedenleri ise saygı ile andığını ifade eden Erener şöyle devam etti:

        "Her şerde bir hayır var içimizdeki düşmanları şimdi tanımış olduk Allah izin verirse bundan sonra çok daha güçlü bir Türkiye göreceğiz. 2014 genel seçimlerinde birçok taahhütle yola çıktık ve bunları gerçekleştirmek için Görele de hep beraber yola çıktık ama kasamızda paramız yoktu. Çünkü 35 bin lira gibi bir borçla karşılaştık atalarımız borç yiğidin kamçısıdır demişler illaki kendi paramızın olmasına gerek yok dedik ve Ankara'nın İstanbul'un ve Giresun'un kapılarını aşındırdık. İstanbul'da Esenyut Belediyesinin kapısından hiçbir zaman eli boş dönmedik ilçemize yaptırdığı prestij cadde için teşekkür ediyoruz. Esenyurt Belediye Başkan yardımcısı Göreleli hemşerimiz Abdurrahman Ada'ya da teşekkür ediyoruz. Prestij caddenin yanı sıra Görele cumhuriyet meydanının çevre düzenlemesini de üstlenen Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu'na tekrar teşekkür ediyoruz. İkisinin toplam maliyeti bir milyon 572 bin TL'dir."

        Caddenin çok kısa bir zamanda tamamlandığını belirten Giresun Valisi Hasan Karahan ise, İstanbul gibi gurbetteki hemşerilerimizin desteğinin önemine işaret ederek, "İstanbul'daki Giresunlu hemşerilerimiz önceden memleketlerine geldiğinde sadece şikâyetlerini, eksikliklerini belirtiyorlardı. Ama şimdi ise sadece şikâyetleri yerine eksikliklerin çözümü için dış desteğe ihtiyaç olduğunu görerek ellerini taşın altına koymaya, illerine yardım etmeye başladılar. Bugün bunun en güzel örneğini Görele'de görüyoruz. Esenyurt Belediye Başkanımız, hemşerimiz olan Belediye Başkan yardımcımız imkanlarını bizim için seferber etti. Kendilerine bütün Göreliler, Giresunlular adına teşekkür ediyorum. Giresun gelişiyor ve büyüyor. Daha güzel günler göreceğiz inşallah. 15 Temmuz'da 1915'deki Çanakkale ruhunu kaybetmediğimizi tüm dünyaya gösterdik. Biz yolumuza devam ediyoruz" ifadelerini kullandı.

        Esenyurt ve Görele Belediyelerinin ortak çalışmasıyla caddenin yenilenerek güzel bir hizmete imza atıldığını belirten Giresun Milletvekili Cemal Öztürk, "Millete hizmet eden milletin efendisidir. Bizler Milletvekili arkadaşlarımızla Mecliste, Yerelde de Belediye başkanlarımız millete hizmet etmek için çalışıyoruz. Bugün bu hizmetlerin güzel bir örneğini burada görüyoruz. Harika bir cadde oldu. Emeği geçenlere başta Belediye Başkanlarımız olmak üzere herkese teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

        Esenyurt Belediye Başkanı Kadıoğlu ve Belediye Başkan Yardımcısı Ada'nın kısa protokol konuşmalarının ardından caddenin açılışı Vali Karahan, Milletvekili Öztürk ve beraberindekiler tarafından yapıldı.

        (RY-ÖZ-Y)

        23.08.2016 21:30:05 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Giresun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Giresun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler