Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Aydın'da dolunun verdiği zararı tespit çalışmaları sürüyor

        (Fotoğraflı)

        Hüseyin Çetinkaya

        AYDIN (İHA) - Aydın'ın Sultanhisar ve Karacasu ilçelerinde dolu yağışı nedeniyle 8 köyde zarar tespit çalışmalarının sürdüğü bildirildi.

        Karacasu Ziraat Odası Başkanı İsa Sevinç, bölgede yağan dolu nedeniyle hasat çalışmaların sürdüğü incirde zararın boyutu büyük olduğunu ayrıca olgunlaşma evresinde olan zeytin ve kestane'de de zararlar görüldüğünü belirtti. İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü teknisyenlerince zara ziyan tespit çalışmaların bölgede sürdüğünü ifade eden Sevinç, " Özellikle Karacasu da 3 köy, Sultanhisar'da da 5 köyde aşırı yağan dolu nedeniyle incir, zeytin ve kestane ağaçları büyük zara gördü. Şu anda zarar gören bölgelerde İlçe Gıda Tarım ve Havancılık Müdürlüğü teknisyenlerince köylerde mahsulü zarar gören çiftçilerle irtibat halin de ve zara ziyan tespit çalışmaları devam ediyor" dedi.

        Sevinç, yetkililerce zara ziyan tespit çalışmaları tamamlandıktan sonra bölgede dolu nedeniyle yaşanan zararın boyutları net olarak ortaya çıkacağını ifade etti.

        (HÇ-MB-Y)

        24.08.2016 11:52:25 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Aydın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aydın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler