Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Başören yangınının yaraları sarılıyor

        (Fotoğraflı)

        ESKİŞEHİR (İHA) - Eskişehir Alpu İlçesi Başören mahalesi yakınlarında, 14 Temmuz 2016 tarihinde meydana gelen büyük orman yangınının izleri siliniyor, yaraları sarılıyor.

        175 hektarlık bir alanın yanmasına neden olan orman yangını sonrası sahanın boşaltılması tamamlanmak üzere. Hayatiyetini kaybeden ağaçlar kesilerek sahadan çıkartılırken, bir taraftan da iş makineleri toprak işleme çalışmalarına başladı. Sonbaharda yeni fidanları dikimi gerçekleştirilecek. Bölgeden sorumlu olan Çatacık Orman işletme Müdürü Kemal Kayıran, çalışmaları yerinde inceleyerek çalışanlarla görüştü. Yanık sahanın boşaltma işini orman işlerinde tecrübeli aileler yapıyor.

        Konuyla ilgili bir açıklama yapan Eskişehir Orman Bölge Müdürü Recep Ateş, kış gelmeden fidan dikimlerine başlamak istediklerini söyledi. Son yıllardaki büyük yangınlardan birini yaşadıklarını ifade eden Sayın Ateş "Orman yangınlarının nedenli büyük bir felaket olduğunu bir kez daha gördük. Yanan sahanın boşaltılması için ekiplerimiz hızla çalışıyor. Bir taraftan da dozerlerle örtü temizliği yapılıyor. Sahanın toprak işlemesine de başlandı. Yaklaşık 2 ay sonra tekrar ağaçlandırılmaya hazır hale gelecek. Sahaya çam türlerinin yanı sıra, yangına daha dayanıklı olan yapraklı ağaçlar ve yabani meyve veren türleri de dikeceğiz. 175 hektarlık bir alan, yaklaşık 300 bin fidan dikmeyi planlıyoruz" şeklinde konuştu.

        Bilindiği gibi 14 Temmuz 2016 öğle saatlerinde başlayan Başören yangını, 13 saatte kontrol alına alınmış, 3 helikopter, 1 uçak, onlarca arazöz ve ekip ile tam olarak 3 günde söndürülmüştü.

        (BRK-MET-Y)

        24.08.2016 12:07:46 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Eskişehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Eskişehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler