Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Manisa 17 ilçesiyle fuarın yıldızı olacak

        (Fotoğraflı)

        MANİSA (İHA) - Bu yıl 85'inci kez kapılarını açacak olan İzmir Enternasyonal Fuarı'nın onur konuğu şehri olan Manisa'yı en iyi şekilde tanıtmak için adeta seferber olan Manisa Büyükşehir Belediyesi, Cuma günü kapılarını açacak olan fuara hazır. Fuarda Manisa'yı en iyi şekilde tanıtacaklarını belirten Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa'nın fuarın yıldızı olacağını söyledi.

        85'inci İzmir Enternasyonal Fuarı'nın onur konuğu ili olan Manisa'yı Türkiye'ye ve dünyaya en iyi şekilde tanıtmak için yoğun mesai harcayan Manisa Büyükşehir Belediyesi, fuar hazırlıklarında son aşamaya geldi ve fuarın açılışını beklemeye başladı. Şehrin 17 ilçesinin tüm güzelliklerinin yer alacağı fuarda Kula'nın UNESCO tarafından tescilli 3 bin yıllık jeoparkı, Kula Evleri ve Yunus Emre-Tabduk Emre Türbeleri, Ahmetli'nin deve güreşleri, Salihli'nin Sart Harabeleri ve kaplıcaları, Selendi'nin ciriti ve kirazı, Turgutlu'nun üzümü ve kaplıcaları, Demirci ve Gördes'in el dokuması halıları, Saruhanlı ve Sarıgöl'ün üzümü, Akhisar'ın zeytini ve zeytin yağı, Alaşehir'in üzümü ve tarihi kiliseleri, Manisa'nın sembolü olan Mesir Macunu, Manisa Tarzanı, Ağlayan Kaya, Atatürk Kent Parkı, Edebiyat Sokağı, Alparslan Türkeş Köprülü Kavşağı, tarihi camileri, külliye ve medreseleri gibi güzellikleri, Soma'nın linyit kömürü, maden şehitliği anıtı, Gölmarmara'nın sazan balığı, Kırkağaç'ın kavunu, Köprübaşı'nın çileği gibi Manisa ile özdeşleşen tüm tarihi, doğal ve kültürel özellikleriyle mutfağı yerli ve yabancı konuklara tanıtılacak.

        "Manisa en iyi şekilde tanıtılacak"

        Yaklaşık 2 bin metrekarelik alanda 26 Ağustos'tan itibaren İzmir Fuarı'nın Basmane kapısı girişindeki 1-A Holü'nde yer alacak Manisa standında; şehrin tarihi, turistik, doğal ve kültürel güzelliklerinin sergilenmesinin yanı sıra Manisa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, Manisa Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarı ve Manisa Büyükşehir Belediyesi Şehzadeler Mehteri de gösteri ve konserlerle fuara renk katacak. Ayrıca Manisalı tanınmış yazarlar da imza günü ve söyleşilerle okuyucularıyla buluşacak. Manisa'yı yurtta ve dünyada en iyi şekilde tanıtmak amacıyla bu tür organizasyonlara önem verdiklerini belirten Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, İzmir Enternasyonal Fuarı'na tüm Manisalıları ve Türkiye'nin birçok yerinden gelecek konukları, İzmir Fuarı'ndaki Manisa standını görmeye davet etti.

        (SC-Y)

        24.08.2016 15:24:24 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Manisa haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Manisa Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler