Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Aydın'da sentetik sahaların bakımında Türkiye'de bir ilk

        (Fotoğraflı)

        Mehmet Barlas

        AYDIN (İHA) - Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, spor salonlarına ve tesislere yapılan bakım onarım çalışmalarına yenilerini ekleyerek sentetik futbol sahaların da bakımını yapmaya başladı.

        Aydın ve ilçelerinde yapılacak sentetik halı saha bakım onarım çalışmalarının ilki Adnan Menderes Stadı 1 nolu sentetik sahada başladı. Çalışmaları İl Müdürü Bekir Çeker ile birlikte ihaleyi alan yüklenici firma yetkilileri tarafından yerinde kontrol edildi.

        Almanya'dan getirtilen özel makine ile ilgili yüklenici firma yetkililerinden bilgi alan İl Müdürü Bekir Çeker, "Sentetik halı saha bakımında Türkiye'de bir ilki gerçekleştiriyoruz. Yüklenici firmamız tarafından Almanya'dan getirtilen özel makinemiz Türkiye'de ilk defa Aydın'da kullanılacak. Bu özel makine mevcut sahalardaki sahalara atılmış olan sakız, su kapağı, gazoz kapağı gibi tüm malzemeleri ile birlikte yıpranmış saha iplerini ve malzemelerini makine sahada yürürken mevcut halının içine yaklaşık iki buçuk santim girerek granürü ile birlikte haznesine alıyor. Granürü hazneye aldıktan sonra içerisinde ne kadar toz, pislik, cüruf malzeme varsa bunları elekten geçirerek temiz olan malzemeyi tekrar sahaya seriyor, pis olan malzemeyi ayıklayarak makinenin içinde bulunan çöp sepetine atıyor. Böylelikle sahadaki granür komple sahadan alınmış, temizlenmiş ve saha ilk günkü sıfır ayarına dönüştürülmüş yeni bir saha konumuna getiriliyor. Sahada bulunan granürün eksik olması sonucunda ise eksik olan bölgelere yeni granür serilmektedir. Bütün bu çalışmaların ardından saha ilk günkü yeni haline kavuşarak granürü yenilenmiş, zeminin daha homojen, içindeki tüm sporcu sağlığına zararlı olan malzemelerden ayıklanmış, futbol müsabakasının FİFA standartlarına uygun hale getirilmiş bir vaziyette saha ortaya çıkıyor. Ayrıca sahalarımızın zemininde yırtık vb. gibi onarılması gereken işlemler de yapılacaktır. Böylelikle sahalarımızın bakımlı ve uzun ömürlü olması sağlanmaktadır. Bu bakım sistemi Almanlar tarafından dünyada büyük kulüplerin sentetik sahalarının bakımında kullanılmaktadır. Türkiye'de ilk defa Aydın'da kullanılıyor. Bu hizmet tüm sporcularımıza ve Aydınımıza hayırlı olsun" dedi.

        Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'ne bağlı il ve ilçelerde bulunan 16 nizami sentetik futbol sahanın bakımının Almanya'dan getirtilen makine ile gerçekleştirilmekte olduğunu kaydeden Çeker, "Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından 565 bin TL. bütçe ayrılarak Adnan Menderes Stadı 1 nolu sentetik futbol sahası, Dalama Mahallesi sentetik futbol sahası, Germencik ilçesi sentetik futbol sahası, İncirliova Acarlar Mahallesi sentetik futbol sahası, Karpuzlu ilçesi sentetik futbol sahası, Koçarlı ilçesi sentetik futbol sahası, Köşk ilçesi Satvet Köşklü sentetik futbol sahası, Kuyucak ilçesi 5 Eylül sentetik futbol sahası, Kuyucak ilçesi Kurtuluş Mahallesi sentetik futbol sahası, Kuyucak ilçesi Pamukören Mahallesi sentetik futbol sahası, Nazilli ilçesi İsabeyli Mahallesi sentetik futbol sahası, Söke ilçesi sentetik futbol sahası, Sultanhisar ilçesi Atça Mahallesi sentetik futbol sahası, Yenipazar ilçesi sentetik futbol sahası ve Çine Yüksel Yalova sentetik futbol sahasının bakım onarım işleri yapılacaktır" diye konuştu.

        (MB-S)

        25.08.2016 14:56:07 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Aydın haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Aydın Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler