Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Ücretsiz internet ve cep telefonu şarj istasyonları kuruldu

        (Fotoğraflı)

        Medeni Topaloğlu

        DENİZLİ (İHA)- Denizli'de vatandaşların şehir içinde internet ve şarj sorunu yaşamamaları amacıyla, güneş enerjisiyle çalışan cep telefonu şarj istasyonu ve internet erişim noktası kuruldu.

        Denizli Büyükşehir Belediyesi Etüt ve Projeler Dairesi Başkanlığı ve Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı, Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) 2015 Yılı Yenilenebilir Enerji Mali Destek Programı altında yürütülen "Denizli Büyükşehir Belediyesi Gücünü Güneşten Alıyor" projesi kapsamında güneş enerjisi ile çalışan cep telefonu şarj ve ücretsiz wi-fi istasyonu kurdu. 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı'nda kurulan ilk istasyon hizmet vermeye başladı. Vatandaşlar güneş enerjisiyle çalışan şarj istasyonunda USB ile şarj olabilen tüm elektronik cihazlarını, USB soketleri veya hazır şarj kabloları aracılığıyla 7 gün 24 saat şarj edebilecek. İnternetin tüm olanaklarından da wi-fi aracılığı ile faydalanabilecek.

        Günümüz koşullarında bilgi ve teknoloji yatırımlarının büyük önem arz ettiğini kaydeden Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, "Hedefimiz her alanda teknolojinin tüm fırsatlarından yararlanarak insanımızın yaşam standartlarını daha da üst seviyeye çıkarmaktır. Bunun için de önceliğimiz çevre dostu projelerdir. İstasyonlarımız güneş enerjisi ile çalıştığı için çevreye de zarar vermiyor. Kısa süre içerisinde de vatandaşlarımızın yoğun olduğu ve daha çok ihtiyaç duyabilecekleri Pamukkale Üniversitesi Hastanesi, Servergazi Devlet Hastanesi, Denizli Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi ile Denizli Devlet Hastanesi'nde kurularak vatandaşlarımızın hizmetine sunulacak. Denizlimize hayırlı ve uğurlu olsun" diye konuştu.

        (MT-Y)

        26.08.2016 09:18:01 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Denizli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Denizli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler