Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Engelli vatandaşlardan dostluk ve dayanışma gecesi

        (Fotoğraflı)

        Bekir Öztürk

        GİRESUN (İHA) - Giresun'un Görele İlçesinde faaliyet gösteren Türkiye Omurilik Felçlileri Derneği (TOFD) Görele Şubesi, dostluk ve dayanışma gecesi düzenledi.

        Geceye AK Parti Giresun Milletvekili Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Cemal Öztürk, Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı Salim Öztürk, Giresun Dernekler Birliği Federasyonu Başkanı Mehmet Kuğu, Görele Dernekler Birliği Federasyonu Başkanı Birol Kardaş, engelli ve engeli aileleri katıldı.

        Gecede engelliler adına konuşan TOFD Görele Şube Başkanı Asiye Divli, emeği geçen herkese teşekkür ederken, günümüzde engelli vatandaşlar için birçok engelin kalktığını bunların arasında gerek ulaşım araçlarında gerekse kurum ve kuruluşlarda engelliler için yapılan yeni düzenlemelerin oldukça memnun edici olduğunu söyledi.

        Engellilerimizi daha iyi anlamak, onların yaşamlarını kolaylaştırmak için toplumun üzerine düşeni yapması gerektiğini belirten Divli, " Yarın başımıza ne gelecek bile biliyor muyuz? Onu için her sağlam bir engelli adayıdır. Bunu hiç unutmamız gerekiyor. Biz dernek olarak ilçe ve bölge sınırlarımız içinde yaşayan engelli hemşehrilerimizi kendimiz kadar önemseyerek çok yönlü hizmetler sunma çabasındayız. Tüm yaptığımız çalışmalarımızın amacı engelli bireyleri topluma kazandırmaktır. Kazandırırken de engellilerin eğitim, sağlık, sosyal ve istihdam alanlarını kullanabilmek, haklarını kazandırmak onları kendi ayakların üzerinde durabilmelerini sağlamaktır. Birçok engellilerimizi buraya getirmek isterdik ama bazı engellilerimiz engelleri nedeniyle evlerinde izlemeyi tercih ettikleri için o kadar verimli olamadık ama gelenlerden Allah razı olsun " dedi.

        Gecede açık artırmaya koyulan gümüş kaplama kemençeyi 5 bin TL'ye Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı Salim Öztürk'e kaldı. Öztürk aldığı kemençeyi AK Parti Giresun Milletvekili Plan ve Bütçe Komisyonu Üyesi Cemal Öztürk'e vererek Gazi Meclise götürmesini istedi.

        Yapılan konuşmaların ardından, derneğe yardım yapan kişilere plaket verildi. Bölge sanatçıları engellilere destek olmak için Erdal Güvendi, Ömer Can sahne alarak birbirinden güzel şarkılar seslendirdi.

        (RY-EK-Y)

        26.08.2016 11:06:20 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Giresun haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Giresun Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler