Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        AK Parti'den demokrasi şehidinin ailesine ziyaret

        (Fotoğraflı)

        Emrah Kızıl

        DİYARBAKIR (İHA) - AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı, demokrasi şehidi Askeri Çoban'ın ailesini ziyaret etti.

        AK Parti Diyarbakır Başkanlığı, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında, darbeci askerlerin açtığı ateş sonucu şehit olan Askeri Çoban'ın, Ergani ilçesindeki ailesini ziyaret etti. Ziyarete, Vali Yardımcısı Taner Bircan, AK Parti İl Başkanı Muhammed Dara Akar, İlçe Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Şükrü Sayan partililer katıldı.

        Ziyarette konuşan şehit Çoban'ın yeğeni Abdullah Çoban, anne Aynur Çoban'ın oğlu şehit olduktan 1 ay sonra vefat ettiğini belirterek, "Annesi zaten 25-26 yıldır hastaydı, felçliydi. Oğlunun vefatından bir ay sonra kendisi de vefat etti. Askeri çoban, demokrat, yurdunu milletini seven bir insandı. Her türlü haksızlığa karşı çıkabilen bir insandı. O gün de bunu yapması gerektiğini düşündüğü için, darbeye dur demek için köprüye gitmişti. Oğluyla beraber gitmişti. Oğlu eve döndükten sonra o orada kaldı. Sonra oradaki arkadaşları oğlunu arayarak şehit olduğunu haber vermişlerdi" dedi.

        (EK-MP-Y)

        26.08.2016 16:43:58 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Diyarbakır haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Diyarbakır Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler