Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Engelli çocukların Darıca gezileri sürüyor

        (Fotoğraflı)

        İSTANBUL (İHA) - Kağıthane Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi, hayvan ve doğa sevgisini engelli çocuk ve ailelerine aşılamak için Darıca Hayvanat Bahçesi'ne yaptığı gezileri sürdürüyor.

        Kağıthane Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi, hayvan ve doğa sevgisini engelli çocuk ve ailelerine aşılamak için Darıca Hayvanat Bahçesi'ne yaptığı gezileri sürdürüyor. Engelli çocuklara yardım amaçlı ilçe genelinde birçok önemli projeye imza atan Kağıthane Belediyesi, yaz mevsimine özel gerçekleştirdiği etkinliklerde Şile gezisinin ardından çocukları bu kez de Darıca Hayvanat Bahçesi'ne götürdü.

        12 Mayıs 2016 tarihinden bu yana 16 kez gerçekleştirilen gezilerden toplamda 864 kişi faydalandı. 1 Eylül'e kadar devam edecek olan etkinlikte çocuklar ve aileler keyifli bir gün geçiriyor.

        "Engelliler için yaşam şartları çok zor"

        Geziye 3 yaşındaki otizmli çocuğuyla birlikte katılan Halime Acar, "Darıca'ya ilk defa geliyoruz, çok da beğendik. Bizim için de bir değişiklik oluyor, çok memnunuz. Çocuklarımız için de oldukça faydalı oluyor, normal şartlarda maalesef istediğimiz zaman buralara gelme imkanımız olmayabiliyor" dedi. Engelliler için yaşam şartlarının çok zor olduğunu belirten Acar, Kağıthane Belediyesi'ne ve Başkan Fazlı Kılıç'a da, bu tarz programlara öncülük ettiği için teşekkür etti.

        Geziye katılan miniklerden Tuğba Şahin ise hayvanat bahçesinde olmaktan dolayı oldukça mutlu olduğunu belirtti. Şahin, "Burası gerçekten çok güzel bir yer, daha önce hiç görmediğim birçok hayvan gördüm. Ayıları çok merak ediyordum ve burada görme fırsatı buldum. Buraya gelmemizi sağlayan herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.

        Başkan Fazlı Kılıç da hayvanat bahçesini gezdi

        Programa ayrıca Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç da katıldı. Öncelikle çocukları ve ailelerini ziyaret eden Başkan Fazlı Kılıç, daha sonra Darıca Hayvanat Bahçesi müdürüyle birlikte kısa bir gezinti yaptı.

        (HK-SO-Y)

        28.08.2016 13:23:26 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler