Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Birlik Başkanı Akın yetiştiricilerin sorunlarını dinledi

        - Akın: "Sıvatlar bir an önce dağıtılmalı"

        (Fotoğraflı)

        MALATYA (İHA) - Malatya İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın ve birlik teknik heyeti, sulak su sıkıntısının en fazla olduğu Sarıçiçek Yaylası'nı ziyaret ederek sıkıntıları dinledi. Akın, yetiştiricilerin su sıkıntısının giderilmesi için sıvatların bir önce dağıtılması gerektiğini söyledi.

        Malatya İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı İhsan Akın, Sarıçiçek Yaylası'nda sorunları dinledi. Arapgir ilçesinde bulunan Sarıçiçek Yaylası'nda on binlerce küçükbaş hayvanın otladığını ifade eden Akın, yaylanın en büyük probleminin su sıkıntısı olduğunu söyledi. Su probleminin giderilmesi için yeni sulakların geleceğini kaydeden Akın, "Bu yaylada on binlerce hayvan, 3-4 tane sıvattan su içmeye çalışıyor ve bazı hayvanlar su yetmediği için sıkıntı yaşıyor. Bu yüzden yeni sıvatlar bir an önce dağıtılmalı ve üreticilerin mağduriyeti giderilmeli. Biz yaylanın sıkıntılarını yıllardır anlatıyoruz, projeler üretiyoruz. Yetiştiricilerimize, üreticilerimize Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı destekler veriyor, biz yerel yöneticilerin de destek sağlamasını istiyoruz. Hayvancılığın sıkıntıları zaten ortada, su sıkıntısının ortadan kalkması için bu sıvatların sayısının artmasını gerekiyor. 15-20 tane sıvat olsa binlerce hayvan belirli aralıklarla su içebilecek. Yetiştiricilerimizin sesi olmak ve üreticilerimizin sıkıntılarını dile getirmek için meralara geliyoruz. Yetkililerin de bu ve benzer sıkıntıları çözmeleri için desteklerini bekliyoruz. Sıvatların özellikle bu tür sıkıntıların yoğun olduğu yaylalara acil olarak dağıtılması bekliyoruz" diye konuştu.

        Sarıçiçek Yaylası yetiştiricileri ise özellikle sulama noktasında sıkıntı yaşadıklarını ifade ederek, yetkililerden destek istedi. Ayrıca yayla gezisi sonrası yetiştiricilere el broşürü, el kitapçığı, baskılı defter ve kalem dağıtıldı.

        (ZIG-CÖ-Y)

        28.08.2016 13:28:47 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Malatya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Malatya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler