Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Sarıcakaya Belediye Başkanı'ndan 30 Ağustos Mesajı

        - "Yedi düvele eğilmeyen kutlu millet, bir avuç kendini bilmezlerin provokasyonlarına geçit vermedi"

        (Fotoğraflı)

        ESKİŞEHİR (İHA) - Sarıcakaya Belediye Başkanı Faruk Güler, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı.

        Güler, mesajında, Türkiye'nin bölünmez bütünlüğünün dünya var oldukça devam edeceğini belirtti. Başkan Faruk Güler, "30 Ağustos 1922'de Dumlupınar'da zaferle sonuçlanan Başkomutanlık Meydan Muharebesi'nin 94'üncü yıl dönümünde büyük zaferi gururla bir kez daha kutluyoruz. Köşeye sıkışmış, işgale uğramış, yoksul düşmüş, darda kalmış, şehit olmuş ve canı yanmış bir milletin neleri başarabileceğini, hangi zorlukları ve mihnetleri aşabileceğini net olarak göstermiştir" diye belirtti.

        "Yedi düvele eğilmeyen kutlu millet varlığının, bir avuç kendini bilmezlerin provokasyonlarına geçit vermedi"

        Başkan Güler, mesajının devamında, 15 Temmuz'da yaşanan darbe kalkışmasına da değinerek, 30 Ağustos günü verilen mücadelenin bir benzerinin 15 Temmuz'da aynı ruhla tekrarlandığını ifade ederek şöyle devam etti:

        "Bugün de hain emeller, 15 Temmuz gecesi kendini göstermeye çalışarak ülkenin bölünmez bütünlüğüne pranga vurmak istemiş, ancak aziz milletimizin 30 Ağustos ruhuyla bu girişime darbe vurmasıyla karanlık güçlerin hayalleri adeta kabusa dönüşmüştür. Bu nedenle hayale kapılıp ayrı toprak, yanlışa düşüp ayrı bayrak ve ihanete girip ayrı devlet kurmayı hayal eden gafiller mutlak anlamda bunlardan ders ve ibret çıkarmalıdır. Yedi düvele eğilmeyen kutlu millet, bölücü heveslere, bir avuç kendini bilmezlerin provokasyonlarına geçit vermedi, bundan sonra da vermeyecektir. Bu duygu ve düşünceler ile 30 Ağustos Zaferi vesilesiyle, cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere İstiklal Savaşımızın tüm kahramanlarını, 15 Temmuz şehitlerimizi, terörle mücadelede hayatlarını kaybeden şehitlerimizi saygı ve rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutluyorum."

        (MK-MET-Y)

        29.08.2016 14:30:39 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Eskişehir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Eskişehir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler