Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        MASKİ'den Doğanyol'a 55 bin metre hat

        (Fotoğraflı)

        MALATYA (İHA) - Malatya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MASKİ) Genel Müdürlüğü, Malatya genelinde içmesuyu, kanalizasyon ve yağmursuyu drenaj hattı alt yapı çalışmalarına devam ediyor.

        Doğanyol İlçe merkezinde yoğun bir şekilde içmesuyu ve kanalizasyon alt yapı yenileme çalışması yapan MASKİ Genel Müdürlüğü, ilçeye 55 bin metre hat döşeyecek. Çalışmalar hakkında bilgiler veren Malatya Büyükşehir Belediyesi MASKİ Genel Müdürü Dr. Özgür Özdemir, ilçe merkezinde çalışmaların yoğunlaştığını kaydederek, "Bize gelen ve ekiplerimizin tespit etmiş olduğu sıkıntıları en kısa süre içinde çözüme kavuşturuyoruz. Doğanyol İlçemiz için içmesuyu ve kanalizasyon alt yapısı ile ilgili projelerimizi hazırlayarak ihale sürecini tamamladık. Maliyeti 3 milyon 714 bin TL olan çalışmalarımıza hızlı bir şekilde başladık. İçmesuyu alt yapı çalışmaları kapsamında ilçemize 43 bin 122 metre hat döşeme çalışması, 1 adet 300 tonluk su deposu, 9 adet basın kırıcı vana odası, 3 adet maslak, 2 adet debimetreli vana odası ve 500 adet abone bağlantı çalışması gerçekleştiriyoruz. Şu ana kadar 38 bin 50 metre hat döşeme çalışması, 7 adet basın kırıcı vana odası ve 123 adet abone bağlantı çalışmasını yaptık. Diğer yapılacak olan işlerin ise inşası devam ediyor. Kanalizasyon alt yapı çalışması kapsamında ise 11 bin 738 metre hat döşeme çalışması, 363 adet muayene bacası ve 392 adet parsel bacası yapacağız. Bugüne kadar 6 bin 514 metre hat döşeme çalışması ve 263 adet muayene bacası çalışmasını gerçekleştirdik. Çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte ilçe halkımız rahata kavuşmuş olacak. Malatya Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ahmet Çakır'ın çizmiş olduğu vizyon doğrultusunda Malatya genelinde çalışmalarımız hummalı bir şekilde devam etmektedir. Çalışmalarımızda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

        (ZIG-CÖ-Y

        29.08.2016 14:48:10 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Malatya haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Malatya Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler