Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Altıeylül Belediyesi İsmail Akçay Yol Koşusu'na hazırlanıyor

        (Fotoğraflı)

        Taşkın Sarıca

        BALIKESİR (İHA) - Türkiye Atletizm Federasyonu ve Altıeylül Belediyesi'nin ortaklaşa düzenleyeceği 8. Uluslararası İsmail Akçay Yol Koşusu ile ilgili Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi'ne bağlı Olimpiyat Evi'nde basın toplantısı düzenlendi.

        Toplantıya Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Altıeylül Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Özen, Milli Atlet İsmail Akçay katıldı. Toplantıda konuşan Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, "Olimpiyat dördüncüsü olan ağabeyimiz İsmail Akçay adına düzenlenen yarışma için Olimpiyat Evi'nde toplantı yaptık. Bu hem İsmail ağabeyimizi hem de bizleri mutlu etti. Türkiye'de olimpiyatta ilk 10'a girip geldikten sonra antrenörlük yapan tek isim İsmail Akçay'dır. Sahada örnek ve idol olmayı başarmış tek kişi İsmail Akçay'dır. İsmail ağabey siyasete ve farklı görevlere girmedi ve hep kendisi şampiyon olarak kalmayı uygun gördü. Atletizm içerisinde olan İsmail Akçay herkesin ağabeyi, babası ve antrenörü. İsmail Akçay atletizmde en üst seviyededir. Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu'na yol koşusuna verdiği destekten dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

        Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu ise yaptığı konuşmada, "Balıkesir Kuvayi Milliye Şehri, Mehmet Akif Ersoy'u İstiklal Marşı yazmaya ikna eden Hasan Basri Çantay, Cihan Pehlivanı Kurtdereli Mehmet Pehlivan ve Atletizmde Olimpiyat Dördüncüsü olan İsmail Akçay'ın memleketi. Yerel yönetimler olarak memleketimizin değerlerine sahip çıkıyoruz. İsmail Akçay koşusu uluslararası bir yarışma. Gençlerimizi spora yönlendirmemiz lazım. Atletizm de bu konuda önemli bir spor dalı. İsmail ağabey sporu hiç bırakmadı, halen atlet yetiştiriyor, sporu ruhunda hissediyor. İsmail Akçay'ın heykelini diktik, adına park yaptık. Biz İsmail ağabey hayattayken değerini bildik. İsmail Akçay'ın kendi ismini taşıyan heykelini diktik, bu heykel gençlere örnek oluyor. 4 Eylül'de 8.si yapılacak olan yol koşusuna tüm atletleri bekliyoruz. Her zaman spor ve sporcuların yanında yer alıyoruz" diye konuştu.

        Milli Olimpiyat İsmail Akçay da, "İsmail Akçay'ın başarısının yüzde 50'si basın mensuplarınındır. Beni basın mensupları her zaman destekleyip göklere çıkardılar. Organizasyonu yapan Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu ve Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar'a teşekkür ediyorum. Olimpiyata gittim, koştum ve geldim. Olimpiyatlarda benim için en önemlisi Türk bayrağını göğsümde taşımaktı. Olimpiyatta kilo verdim. Yapabileceğimin en iyisini yaptım. Bunun için mutluyum" şeklinde konuştu.

        1968 Meksika Olimpiyatları'nda maraton dalında dördüncü olarak Türkiye'ye büyük onur kazandıran İsmail Akçay adına yapılacak koşunun kayıtları başladı ve 03 Eylül 2016 Cumartesi günü saat 12.30'a kadar devam edecek. Organizasyonun sağlıklı ve sorunsuz bir şekilde sonuçlandırılabilmesi için yarışma 150'si bayan, 250'si erkek olmak üzere toplam 400 kişi ile sınırlandırılacak.

        (TS-

        29.08.2016 16:28:11 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Balıkesir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Balıkesir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler