Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Figen Parlar Orhan Son Yolculuğuna Uğurlandı

        (Fotoğraflı)

        İsmail Kabakdere

        ÇORUM (İHA) - Pirhan Pirinç Sabunlarının Mucidi Osmancıklı Figen Parlar Orhan vefat etti.

        15. Dönem CHP Çorum Milletvekili Merhum Kasım Parlar'ın kızı, Pirhan Pirinç Sabunlarının mucidi Figen Parlar Orhan (57) yakalandığı amansız hastalık sonucunda hayatını kaybetti.

        Ankara'da tedavi gördüğü hastanede hayata gözlerini yuman Figen Parlar Orhan'ın cenazesi doğum yeri olan Osmancık'a getirilmesinin ardından Beylerçelebi (Büyük) Camide öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Asri Mezarlıkta bulunan aile kabristanlığına sevenlerinin gözyaşı ve dualar arasında son yolculuğuna uğurlandı.

        Cenaze namazına Oğuzlar Belediye Başkanı Orhan Ateş, Osmancık'taki siyasi partilerin yöneticileri ve merhumenin yakınları katıldı.

        "Osmancık'ın Adını Dünya'ya Duyurmuştu"

        Osmancıklı kadın girişimci merhume Maral Figen Orhan ve eşi Müjdat Orhan dünyada bir ilke imza atarak pirinciyle tanınan Osmancık'ta cilt sorunlarına çözüm bulmak amacıyla araştırma yaparken, elde ettiği hammadde ile pirinç sabunu üretmişlerdi. Ardından da ürününü "Pirhan Osmancık" markasıyla satışa sunarak Osmancık'ın adını dünyaya duyurmuştu.

        "Parlar Ailesinden Son 8 Ayda 3 Kişi Vefat Etti"

        15. Dönem CHP Çorum Milletvekili Osmancıklı Merhum Kasım Parlar 29 Ocak 2016 tarihinde 78 yaşında vefat etti. Merhum Kasım Parlar'ın vefatından 4 ay sonra oğlu Bülend Ecevit Parlar 25 Mayıs 2016 tarihinde 47 yaşında vefat etti. Bu üzücü olaydan da tam 4 ay sonra Figen Parlar Orhan bugün 57 yaşında vefat etti.

        Merhume Figen Parlar Orhan bir kız bir erkek 2 çocuk annesiydi.

        (İK-BÖ)

        30.08.2016 15:58:42 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Çorum haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Çorum Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler