Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Güroymak'ta yerli karpuz satışları başladı

        (Fotoğraflı)

        Gürkan Olcay

        BİTLİS (İHA) - Bitlis'in Güroymak ilçesinde yerli karpuz satışları başladı.

        Güroymak'ta karpuz üretimi yapan Ayhan Çetinsoy, ürettikleri karpuzları traktör ve kamyonetlerle mahalle mahalle gezerek satışa sunduklarını söyledi. Bu yıl 15 dönüm alanda karpuz üretimi gerçekleştirdiklerini ifade eden Çetinsoy, "Yerli karpuzları yeni hasat ettim ve satışa çıkardım. Su almadıkları için çok lezzetli karpuzlarımızı başka yerde bulamazsınız" dedi.

        Satışlardan memnun olmadıklarını ifade eden Çetinsoy, "Karpuzun kilosunu toptan 50 kuruş, perakende ise 75 kuruştan vermemize rağmen geçen yıllardaki satışımızın yarısını bile yakalayamadık. Bölgedeki terör olaylarından dolayı Hakkari, Şırnak ve Tunceli bölgesine ürünlerimizi götüremiyoruz. Sadece Van ilimize satış yapabiliyoruz. Bu huzursuzluk ortamı sadece bizi etkilemedi, bölgedeki çoğu esnafımızın tezgahlarını siftahsız kapattıklarını biliyoruz. İnşallah bu olaylar bir an önce son bulur" diye konuştu.

        (GO-MSA-Y)

        01.09.2016 11:46:38 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bitlis haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bitlis Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler