Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Güroymak'ta kışlık peynir satışları başladı

        (Fotoğraflı)

        Gürkan Olcay

        BİTLİS (İHA) - Bitlis'in Güroymak ilçesinde, yaylada otlatılan manda ve keçilerden elde edilen sütle üretilen kışlık peynirler tezgahlardaki yerini aldı.

        Vatandaşların kışın tüketecekleri peynirleri şimdiden alarak toprak altına gömdüğünü belirten satıcılar, yoğun ilgi nedeniyle sipariş almaya başladıklarını söyledi. Ethem Dağgeçen, ilçeye has yayla peynirlerini sattığını belirterek, eylül ayı sonuna kadar sipariş üzerine peynir alıp kilosunu 8 ile 14 liradan sattığını söyledi. Özellikle manda ve keçi sütünden yapılan Güroymak peynirinin çok lezzetli olduğunu ifade eden Dağgeçen, büyük şehirlerde yaşayan Güroymaklı ve Bitlislilerin de ilçeden peynir aldığını kaydetti.

        Yaylacılar tarafından getirilen peyniri verilen sipariş üzerine tuzlayıp bidonlara basarak satışa hazır hale getirdiğini aktaran Dağgeçen, "Özellikle köy ve yaylalarda elde edilen peynirler çok yağlı ve sağlıklıdır. Daha önce sağılan sütleri makineden geçirip sütteki yağı aldıktan sonra peynir yapılıyordu ve peynir yağsız olarak satılıyordu. Şu anda makine yok ve kadınlar tamamen ilkel yöntemlerle peynir yaparak biz esnaflara getirip satıyor" diye konuştu.

        (GO-MSA-Y)

        01.09.2016 11:50:02 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Bitlis haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Bitlis Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler