Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Kadıköy'de çocuklar "barış" için şarkılar söyledi

        (Fotoğraflı)

        İSTANBUL (İHA) - Usta şair Yannis Ritsos'un "Barış" şiirinin dizeleri Kadıköy'de hayat buldu.

        Kadıköy Belediyesi'nin 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla düzenlediği "Barış'ın Zaferi" etkinliğinde çocuklar söyledi, çaldı ve dans etti. Selamiçeşme Özgürlük Parkı Açık Hava Tiyatrosu'nda gerçekleşen etkinlikte Kadıköy Belediyesi Çocuk Sanat Merkezi'nden 100'e yakın çocuk barış ve kardeşlik şarkıları söyledi.

        "Hababam Sınıfı" film müziklerinden, "Arkadaşım Eşek"e "Horozumu Kaçırdılar"dan "Kanatlarım var Ruhumda"ya farklı şarklılar söyleyen ve çalan çocuklar, nasıl bir dünyada yaşamak istediklerini şiirlerle ve şarkılarla anlattı. Kadıköy Belediyesi Çocuk Sanat Merkezi'nin Gençlik ve Çocuk Orkestrası ve korosuna Kadıköylü çocuklar dansları ve oyunlarıyla katıldı. Yıldızlar altında gerçekleşen konserde büyükler de alkışlarla çocuklara eşlik etti.

        "Barışın Zaferi" konserinin son şarkısına eşlik eden Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu çocuklara barış umudunu yeşerttikleri için teşekkür ederek şunları söyledi:

        "Şu anda dünyanın farklı yerlerinde savaşlar devam ediyor. Ve şu anda silah fabrikaları bu savaşlar için silah yapıyor. Biz barışı burada sahneye çıkan ve şarkılar söyleyen çocuklarımız için, çocuklarımızla birlikte kazanacağız. Barış için mücadele etmekten asla vazgeçmeyeceğiz".

        (AŞ-Y)

        01.09.2016 22:58:17 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler