Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Bağcılar'da okullar yeni eğitim-öğretim dönemine hazır

        (Fotoğraflı)

        İSTANBUL (İHA) - Bağcılar'da 2016-2017 eğitim ve öğretim sezonu hazırlıkları tamamlandı. Belediye ekipleri, öğrencilerin sağlıklı ve huzurlu bir ortamda eğitim görebilmesi amacıyla tüm okullar baştan aşağı köpüklü suyla yıkanarak temizleniyor.

        İlçedeki 104 okul güvenlik kameraları, projeksiyon sistemi ve bilgisayarlarla donatılarak güvenli bir ortam hazırlandı. Yaklaşık 180 bin öğrenci ve 7 bin 500 kişilik öğretmen kadrosu yeni eğitim döneminin başlamasını heyecanla bekliyor.

        Tüm yurtta olduğu gibi Bağcılar'daki okullarda da 2016-2017 eğitim ve öğretim dönemi heyecanı yaşanıyor. Eğitim yuvaları, yeni sezonda öğretmen ve öğrencilere hizmet vermek üzere hazırlandı.

        Yaklaşık 180 bin öğrencinin eğitim gördüğü okullardaki sınıflar, laboratuarlar ve öğretmen odaları Bağcılar Belediyesi ekipleri tarafından köpüklü suyla temizlenerek ilaçlanması yapıldı. Ayrıca okulların yıpranan duvarlarının boya ve badana işleri de tamamlandı. Öğrencilerin daha güvenli bir şekilde gidip gelebilmeleri için okulların önündeki kasisler yenilendi. Güvenlik kameraları, projeksiyon sistemi ve bilgisayarlarla donatılan okullarda huzurlu ve sağlıklı bir ortam hazırlandı.

        "Kantinler denetlenecek"

        Bu eğitim ve öğretim döneminde de ekipler okulların kantinini hijyen denetiminden geçirerek kantin görevlilerine bu konuda eğitim verecekler. Yine, Bağcılar Belediyesi'nin desteğiyle öğrenciler diş taramasından geçirilecek diş bakım seti dağıtılacak.

        "Okullarımız temiz ve daha güvenli"

        İlçenin üniversite şehri haline gelmesini amaçladıklarını ifade eden Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, belediyenin görevi olmamasına rağmen eğitim ile ilgili her türlü yatırımı gerçekleştirdiklerini söyledi. 1992 yılında ilçe olup belediye kurulduğunda 16 devlet okulunun olduğunu hatırlatan Çağırıcı, şöyle konuştu: "Şimdi 104'ü devlet, 89'u özel okul olmak üzere 193 okulumuz mevcut. İlçemizde yaklaşık 180 bin öğrenci eğitim görüyor. Sözleşmeli öğretmenlerle birlikte 7 bin 500 kişilik bir öğretmen kadromuz var. İnşaatı devam eden 11 okulumuz var ve önümüzdeki yıl 7 okulun daha temelini atacağız. Bağcılar artık üniversiteleriyle de eğitim hayatında yer alıyor. Kemerburgaz Üniversitesi Kampüsü ve Medipol Üniversitesi Hastanesi'nin hizmet verdiği ilçemizde üçüncü olarak Beykent Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Otomotiv Bölümü eğitime başladı.

        22 yıl önce hiç kütüphanesi olmayan Bağcılar'da bugün okullardaki kütüphaneler hariç 30'un üzerinde kütüphane bulunuyor."

        İlçedeki okulların temizliğini yaptıklarını da ifade eden Çağırıcı, güvenli eğitim ortamı sunmak amacıyla da MOBESE kameraları kurduklarını kaydetti. Öğrencilerin hizmete sundukları 7 kapalı yüzme havuzundan ücretsiz yararlandığını da hatırlatan Çağırıcı, "Yaz Spor Okulları, Yaz Kampları, İzcilik Kampları, Gençlik Merkezi, 8D Sinema ve Planetaryum gibi projelerimizi öğrencilerimiz için hizmete sunduk. İnşallah önümüzdeki yıllarda da çocuklarımıza layık hizmetler sunmaya devam edeceğiz. Yeni eğitim ve öğretim döneminin hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu.

        Okul bahçeleri renkleniyor

        Bağcılar'daki okullarda öğrencilerin teneffüs saatlerini ve boş vakitlerini daha iyi değerlendirmek amacıyla kitap okuma ve fiziksel gelişimine yönelik bahçeler kuruluyor. Bağcılar Belediyesi tarafından geçtiğimiz dönem başlatılan uygulama kapsamında ilkokulların bahçe zemin ve duvarları boyanarak değişik renklerle süsleniyor. Yeşilin hakim olduğu açık kütüphanede buluşan öğrenciler, bahçede bolca kitap okuyarak vakit geçiriyor.

        Öğrenciler bahçenin bir diğer tarafında da rengarenk çizilmiş oyun çizgileriyle zihinsel gelişime katkı sağlayan satranç ve unutulmaya yüz tutan seksek, al satarım bal satarım oyunları oynuyor.

        (HB-ÖK-Y)

        02.09.2016 11:35:25 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler