Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Dünyanın en küçük kitabını ÖYKAM'a bağışladı

        - Ümit Yaşar Işıkhan:

        - "Dünyanın birçok kentini gezdim, ÖYKAM gibi kent müzesi görmedim"

        (Fotoğraflı)

        Kerem Karamanlıoğlu

        İZMİR (İHA) - Guinness Rekorlar Kitabı'na giren dünyanın okunabilir en küçük, en pahalı ve en hafif kitabı 'Aşktan Sonra Hüzün' isimli kitabın Yazarı Ümit Yaşar Işıkhan, kitabını Ödemiş Yıldız Kent Arşivi ve Müzesi bünyesi içerisinde yer alan kütüphaneye bağışladı.

        Guinness Rekorlar Kitabı'na giren dünyanın okunabilir en küçük, en pahalı ve en hafif kitabı 'Aşktan Sonra Hüzün' Ödemiş Yıldız Kent Arşivi ve Müzesi'nde yerini aldı. Aynı zamanda Kültür Bakanlığı bünyesinde Uzman, Şair-Yazar, İlk Ses Gazetesi Yazarı ve Uluslararası Aktivist Sanatçılar Birliği Başkanı olan Ümit Yaşar Işıkhan, Ödemiş Yıldız Kent Arşivi ve Müzesi (ÖYKAM) için övgü dolu cümleler kurdu. ÖYKAM'ı görünce hayran kalan Yazar Ümit Yaşar Işıkhan, Guinness Rekorlar Kitabı'na giren dünyanın okunabilir en küçük, en pahalı ve en hafif kitabı 'Aşktan Sonra Hüzün' isimli kitabını da yüzük kutusu içinde ÖYKAM'a bağışladı.

        "ÖYKAM beni büyüledi"

        Ödemiş'in Hamamköy Ortaokulunda görev yapan Özlem Tok vesilesiyle Ödemiş'e geldiğini ve ziyaretten büyük mutluluk duyduğunu belirten Işıkhan, " Ödemiş'te ilk olarak Ödemiş Yıldız Kent Arşivi ve Müzesini ziyaret ettik. Kısa adı olan ÖYKAM beni büyüledi, inanılmaz duygular yaşattı ve çok mutlu oldum. ÖYKAM'da somut tüm değerlere sahip çıkılmış, tüm objeleri, ürünleri, odaları heyecanla, mutlulukla, hayranlıkla inceledim.

        Ben birçok Avrupa şehri, Balkan kentleri, Rusya şehirleri gezdim. Ancak bu kadar kent belliğini bünyesinde taşıyan bir kent müzesi görmedim. ÖYKAM'ı ziyaret edince anladım ki çok uzaklara gitmeden çevremizde de olup bitenleri görmek gerektiğini öğrendim" dedi.

        ÖYKAM'ın ardından Birgi Mahallesini de ziyaret eden Işıkhan, bundan sonra fırsat buldukça Ödemiş'e, Birgi'ye ziyarette bulunacağını söyledi.

        (MD-Y)

        02.09.2016 12:58:36 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İzmir haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İzmir Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler