Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Atatürk'ün Gelibolu'ya gelişi törenlerle kutlandı

        (Fotoğraflı)

        Seçim Turşucu

        ÇANAKKALE (İHA) - Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Gelibolu'ya gelişinin 88. yıl dönümü törenlerle kutlandı

        Törenden önce ilçedeki tüm resmi daireler, kamu kurum ve kuruluşları Türk Bayrakları ile donatıldı. Tören saat 11.00'de 2. Kolordu Karargahının Atatürk önünde protokol ve askeri erkan ile siyasi parti, dernek, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcilerinin katılımı ile orduevi önünde başladı. Kaymakam Oktay Çağatay, 2. Kolordu Komutanı tümgeneral İzzet Çetingöz ve belediye başkanı Mustafa Özacar, Atatürk anıtına çelenk sundu. Ardından saygı duruşu ile istiklal marşının okunmasıyla devam etti. Belediye başkanı Mustafa Özacar, törende yaptığı konuşmasında, Atatürk'ün Cumhurbaşkanı sıfatı ile Çanakkale'yi 1925-1934 yılları arasında beş kez ziyaret ettiğini ve tarihi kayıtlara göre Cumhurbaşkanı olarak Çanakkale'ye ilk gelişlerinin 1 Eylül, Gelibolu'ya ilk gelişlerinin ise 2 Eylül 1928 tarihinde olduğunu belirtti.

        Özacar, "Ulu önderimiz bu ziyaretlerinde gerek Çanakkale merkezinde, gerekse Gelibolu'da resmi kurumları ziyaret etmiş, yeni harflerin öğretimi konusundaki çalışmaları denetlemiştir. Bugün burada bulunan değerli bürokratlarımıza sesleniyorum. Bundan 88 yıl önce bir devlet kurucusu, sizin makamlarınızda o gün görev yapan devlet görevlileriyle bir araya gelip sohbet etmişti. Gelibolu'nun bürokratları, okuma yazma durumuyla Atatürk'ün hayranlığını kazanmıştı. Bugün burada bulunan belediyemiz yöneticileri ve çalışanlarına sesleniyorum, Şununla iftihar edelim ki, 88 yıl önce bugün Gelibolu Belediyesi'ni dünyanın hayranlığını kazanmış bir lider ziyaret ediyordu. Hatta o gün Gelibolu Belediyesi'nde, kendisinin şerefine halkla birlikte çay ziyafeti verilmiş, Gelibolu belediyemiz Atatürk'ü ağırlamanın onurunu yaşamıştı. Türkiye'de 81 il ve 919 ilçe var. 919 ilçe içinde Gelibolu'nun ayrı bir yeri var. Şimdi düşünün, Gelibolu Yarımadası gibi kaç toprakta daha, değil Türkiye'nin, dünyanın kaderi çizilmiştir? Gelibolu yarımadası gibi kaç diyarın altında binlerce kahraman, üstünde Atatürk vardır? Kaç ilçe, bu kadar lider görmüştür? Gelibolu gibi kaç ilçe, bir liderin hem komutanlığına, hem devlet adamlığına, hem de başöğretmenliğine şahit olmuştur? Onun için haklı olarak diyorum ki mutluyum ve onurluyum, çünkü Geliboluluyum" dedi.

        Bu konuşmanın ardından okunan Çanakkale ve Gelibolu şiiriyle törenler sona erdi. Törenlere, CHP Çanakkale Milletvekilleri Bülent Öz ve Muharrem Erkek, Kaymakam Oktay Çağatay, 2. Kolordu Komutanı Tümgeneral İzzet Çetingöz, Belediye Başkanı Mustafa Özacar ve 18. Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Mustafa Yaşar Arslanhan, Kavak belde belediye başkanı Necati Kopça, askeri erkan ve sivil kuruluşlar ile vatandaşlar katıldı"

        (GD)

        02.09.2016 15:42:55 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Çanakkale haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Çanakkale Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler